Слога: Радници се изјашњавају о раду, чека се инспекција

НИШ:  Радници Јуре изјашњавају се да ли хоће да раде или ће ићи две недеље на плаћено одсуство, а пошто је коронавирус већ ушао у ту фирму, сада се чека да инспекција из Београда утврди да ли постоје услови за рад у складу са закључком Штаба за ванредне ситуације Ниша, кажу из Удружених синдиката Србије "Слога" из Ниша.
jura
Фото: Youtube Printscreen

Како је саопштио тај синдикат, менаџмент Јуре у Нишу обавестио је запослене о Закључку Штаба, према којем сви послодавци на територији града могу да имају максимално 50 радника у једној смени на 5.000 метара квадратних, уз растојање међу запосленима од два метра и обавезну употребу заштитних средстава за време боравка у производном погону.

На сајту Града Ниша, наводи се и да уколико послодавци не могу да испуне ове мере, дужни су да прекину производњу на две недеље.

“Ово је оно што смо ми и хтели од самог почетка протеста за права запослених у Јури, када радници нису хтели да иду на своја радна места објективно се плашећи заразе“, каже повереник Удружених синдиката Србије “Слога” из Ниша Братислав Илић.

Навео је да се тренутно радници изјашњавају да ли хоће да раде, или ће ићи две недеље на плаћено одсуство, као и да се нада да ће менаџмент Јуре поштовати обећање да нико неће бити у обавези да ради, уколико то не жели.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести