Све бољи привредни резултати у Војводини

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић је на првој седници новоизабраног сазива Скупштине Привредне коморе Војводине рекао:
privredna komora vojvodine1
Фото: Привредна комора Војводине

„Сви заједно - Републичка влада, Покрајинска влада и Привредна комора Војводине, као и друга удружења и асоцијације привредника на истом смо задатку - да се економски оснаже Србија и Војводина, јер је интензиван економски развој једини модел за обезбеђивање бољег живота свих грађана и и друштва у целини, а резултати говоре да смо на добром путу“.

Он је додао и да је „ово је добра прилика да Покрајинска влада још једном пружи подршку раду ПКВ и раду јединственог привредног коморског система.“

Милићевић је истакао да бруто друштвени производ у Србији расте, незапосленост опада, те да су показатељи исто тако добри и када је реч о АП Војводини.

По његовим речима, то је у складу с политиком Покрајинске владе, која је приликом формирања пре годину дана као један од главних циљева поставила бржи економски развој.

Фото: Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, фото: Привредна комора Војводине

„Подаци говоре да се тај циљ и остварује. Први квартал ове године је за привреду АП Војводине веома охрабрујући. Индустријска производња у Војводини достигла је раст од 5,2 одсто, раст спољнотрговиснке размене је у односу на исти период прошле године повећан за 19,5 одсто и премашио је 3,2 милијарде евра. Охрабрује и бржи раст извоза од увоза, а број незапослених је на крају априла ове године у односу на исти период прошле године смањен за 12,6 одсто, односно за више од 22.500 људи, што је веома значајно“, рекао је Милићевић.


Шанса за успешан развој

Председник Скупштине ПКВ Марко Цигић је указао да уз снажну подршку Покрајинске владе, први пут постоји шанса да се, уз снажан раст, који је присутан последње три године и уз структурне реформе које се очекују, обезбеди и развој привредне структуре.

„То би нам у наредном периоду омогућило раст и развој, што је неопходно како бисмо се укључили у међународну размену и разговор, оспособили за тржишну и извозну привреду јер је то услов раста и развоја привредне структуре Војводине“, рекао је Цигић.


Сви параметри, истакао је Милићевић, говоре у прилог томе да је економску активност снажна, те да Покрајинска влада, путем својих мера, кроз реализацију буџета поспешује привредни раст у свим његовим сегментима.

По речима председника ПКВ Бошка Вучуревића, захваљујући доброј и новој организацији и изузетној сарадњи са Покрајинском владом, Привредном комором Србије и привредницима, ПКВ је у протеклих шест месеци побољшала квалитет рада и учврстила односе са привредним субјектима.

Д. Млађеновић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести