Телеком најавио тужбу против СББ због оптужби за сајбер криминал

БЕОГРАД: Компанија Телеком Србија одбацила је данас оптужбе СББ да су слали поруке њиховим корисницима и саучествовали у сајбер нападу на сервер тог кабловског оператера, те најавила тужбу против СББ-а због тих навода.
telekom
Фото: Ilustracija
"Поводом јучерашњег саопштења компаније СББ, у којем се неосновано оптужује компанија Телеком Србија, да смо саучесник у наводном сајбер нападу на њихове сервере, тако што смо наводно слали поруке њиховим корисницима, обавештавамо јавност да ћемо са нашим адвокатима анализирати последице оваквог безобзирног напада на нашу компанију и против СББ поднети тужбу надлежним судским органима", саопштио је Телеком Србија.
 
Оцењују и да се таквим нелојалним и "срамним" понашањем директне конкуренције нарушава углед и наноси штета компанији Телеком.
 
"Категорички негирамо да је Телеком Србија слао поруке корисницима СББ и на било који начин саучествовао у наводном сајбер нападу на СББ", стоји у саопштењу Телекома.
 
Додају да нису изненађени таквим понашањем СББ-а, јер то, додају, није први пут.
 
"Ипак, заиста је нечувено да се због проблема приликом пружања услуга својим корисницима правдају тако што ће окривити Телеком Србија", додаје се у саопштењу.
 
Компанија СББ јуче је обавестила кориснике да су сметње на интернету биле последица сајбер напада и најавила да ће се због тога обратити полицији и тужилаштву, саопштено је из те компаније.
 
Навели су да су њихови стручњаци стабилизовали сигнал свим корисницима, али су додали да су "непријатно изненадени што ту током напада на њихову мрежу корисницима стизале поруке од компаније Телеком са скандалозним неистинама о СББ".
EUR/RSD 117.1661
Најновије вести