У РТБ до сада уложено 650 милиона долара

БОР: Откако је Зиђин преузео РТБ крајем 2918. године, уложено је приближно 650 милиона долара у отплату свих историјских дугова, побољшање безбедности и заштите животне средине, повећање прозиводње, као и у техничку обнову и проширење рудника и топионице, саопштила је данас компанија Србија Зиђин Копер.
rtb bor
Фото: Tanjug (Filip Krainčanić)
Компанија ће у годинама које следе инвестирати још више, наведено је у обавештењу упућеном запосленима у компанији и грађанима Бора и Мајданпека.
 
Како је наведено, са више од 1.000 новозапослених локалних грађана, укупан број чланова породице Зиђин до данас је достигао више од 5.500 запослених.
 
"Оно што нас још више радује јесте то што су просечни месечни нето приходи запослених порасли за више од 34 одсто, на преко 90.000 динара, у поређењу са нивоом из 2018. године, што је за 50 одсто више од просечне зараде у целој земљи".
 
Такође, у Зиђину истичу да су поносни када виде да њихови запослени могу да уживају готово највећи просечни нето приход у Србији.
 
"Као једно од највећих предузећа у Србији, које је стуб развоја Бора и Мајданпека, компанија је препозната и као озбиљно правно лице, са обећавајућим способностима и одговорношћу".
 
Људи су били сведоци изненађујућих промена и борбе за напредак, саопштио је Зиђин.
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести