UniCredit Bank Србија: Са нама убирате плодове рада

Кредити за набавку репроматеријала и стоке за тов
2
Фото: UniCredit Banka

Раст трошкова проиводње хране и стоке је приближно једнак у читавој Европи. Цене хране за животиње, енергената, минералних ђубрива, заштитиних средстава и транспорта вишеструко су увећане у протекле две и по године, због пандемије коронавируса и економске кризе, што је условило смањену производњу сточарских производа. Како би се наставио континуитет за несметано узгајање стоке, неопходни су репроматеријали за сточарство које у нашој земљи представља велики потенцијал.

Званична статистика, иначе, показује да је на крају прошле године број говеда у односу на крај 2020. додатно опао за три одсто, свиња за готово четири, коза за 3,6 процената, док је незнатно повећан укупан број оваца и живине. У последње три године мањи је укупан број говеда за 38.000, свиња за 115.000, живине за 430 хиљада комада, док је број оваца увећан за десет хиљада.

Ови подаци, сада више него икада, показују од каквог је значаја подршка финансијског сектора даљем развоју сточарства и повратку што већег броја младих узгајивача стоке на село. Нема сумње да је сточарство одржив, али и изузетно важан и озбиљан посао који захтева пуно одрицања и ангажовања. Колико значајан овај сегмет пољопривреде показала је УниЦредит Банка, као истински партнер агро сектору Србије, која на располагању има агро стручњаке који разумеју потребе пољопривредника и који су увек ту баш тада када су им потребни.

Када говоримо о сточарима, UniCredit Банка у својој понуди има специјалозовање кредите за набавку репроматеријала и стоке за тов. Ови динарски кредити су једни од најповољнијих на нашем тржишту. Рок отплате кредита је до 3 године, уз грејс период до 6 месеци. Кредити се могу отплаћивати у месечним, тромесечним и шестомесечним ануитетима, док је посебна погодност за кредите чија је рочност 12 месеци јер је могућа отплата у једној рати на крају периода отплате. Неопходно обезбеђење је према процени Банке и зависи од износа, намене и рочности кредита.

UniCredit Банка се може похвалити широком лепезом кредита намењених пољопривреди, за основна, обртна и трајно обртна средства, пољопривредну механизацију, куповину пољопривредног земљишта, као и кредите за куповину, изградњу и доградњу пољопривредних објеката. Банка континуирано пружа снажну подршку сектору аграра, не само кроз кредитне производе, већ и кроз савете о вођењу финансија, континуирано добру понуду и услугу за све клијенте.

UniCredit Bank Србија традиционално, и ове године учествује на 89. међународном Сајму пољопривреде у Новом Саду, под слоганом "Са нама убирате плодове рада", на којем представља своју понуду кредита. Све информације о редовним и специјалним понудама пољопривредних кредита, заинтересовани клијенти могу да добију на штанду UniCredit Банке на Новосадском сајму испред Мастер хале, код саветника за агробизнис који су на располагању за сва питања о доступним производима и условима, или код пословних партнера, продаваца механизације.

(Огласни текст)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести