УПОЗОРЕЊЕ АПР Не шаљемо уплатнице, то је комерцијална понуда

БЕОГРАД: Агенција за привредне регистре (АПР) поново је данас упозорила привредна друштва и предузетнике да уплатнице које ових дана добијају посредством поште немају везе са обавезом регистрације и не потичу из те агенције већ представљају комерцијалну понуду коју регистровани привредни субјекти не морају да прхвате.
APR
Фото: Tanjug

Поводом нових, учесталих позива и обраћања корисника, АПР "понавља упозорење привредним друштвима и предузетницима, а нарочито онима тек основаним, да уплатнице које примају на износ од 4.000, односно 16.000 динара, за 'упис новооснованих правних лица у  ПривредниРегистар.рс' не потичу од Агенције, нити имају везе са законском обавезом регистрације", наведено је у саопштењу.

Агенција објашњава да се "поступак регистрације и објављивања података на интернет страници www.апр.гов.рс спроводи искључиво на основу регистрационе пријаве која се подноси у складу са одредбама Закона о поступку регистрације у АПР".

Коверте са уплатницама, које ових дана грађани поново примају, спадају у комерцијалну понуду и регистровани субјекти не морају да их прихвате, наглашава АПР у саопштењу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести