Ватрогасци из Хонгконга у чизмама пиротског "Тигра"

БЕОГРАД : Компанија "Тигар" из Пирота је у првих шест месеци ове године испоручила 2.400 пари заштитних чизама за ватрогасну бригаду Хонгконга, а вредност ове испоруке износила је 95.328 евра, саопштено је данас из те компаније.
1
Фото: Dnevnik.rs

Купци из Азије, Америке, Скандинавије, Западне Европе препознали су гумену обућу врхунског квалитета компаније "Тигар", а међу купцима се од 2009. године налази и Ватрогасна бригада из Хонгконга- "Фире Сервице Департмент", према речима новог генералног директора компаније Владимира Илића.

"Годишње потребне количине за Хонгконг варирају од 1.500 до 3.000 пари, а вредност износи од 60 до 145.000 евра по тендеру. Ради се о технички најзахтевнијим производима који поред услова конкуренције у процесу тамошње набавке, морају да задовол?е и строге функционалне услове", рекао је Илић.

Према његовим речима, осим ватрогасне јединице Хонгконга компанија "Тигар" заштитном обућом снабдева скандинавску војску, а гумени опанак и гумене "Маниера” чизме добро су познате и прихваћене чак и у далеком Јапану.

Компанија "Тигар" тренутно запошљава преко 1.500 радника.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести