Вучић: За десетак дана економски програм, од 2,5 до 4,5 милијарде

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић најавио је вечерас да ће за десетак дана бити предложен озбиљан економски програм за превазилажење кризе и да ће Србија истрајати до краја.
1
Фото: Tanjug
Биће издвојено од 2,5 до 4,5 милијарде, пре свега за јачање приватног сектора, туризма, услуга, предузетништва, пољопривреде, односно свих грана привреде које су највише претрпеле.
 
"Припремамо озбиљан пакет економских мера, спремићемо значајан и озбиљан новац", најавио је Вучић и додао да ће он бити пре свега усмерен за јачање приватног сектора.
 
Рекао је и да ће подршку имати они који не буду отпустали људе док траје кризни период и да само они на то могу да рачунају.
 
Упозорио је и да држава неће плаћати онима који своју досадашњу неликвидност желе да покрију овом ситуацијом и већ "подижу вику после 16 дана".
 
Навео је да Немци рачунају да ће имати негативну стопиу раста од минус 5, а да Србија рачуна да најнизе буде минус 2 за Србију и да останемо у прве три земље у Европи.
 
Верује да ће и ове године Србија имати БДП међу прве три земље у Европи, али каже да ће последица због корона вируса несумљиво бити, те да само жели да се осете у најмањој могућој мери.
 
Србија неце обећавати милијарде као што то чине неки други, али ће иматри озбиљан планм за помоћ приватном сектору, подвукао је.
 
Он је истовремено захвалио бројним фирмама малим и великим које су издвојиле средства за помоћ.
 
Навео је малу фирму Максиму из Луцана са 3 милиона, до великих као што су Алко група, Костић, Шарановић, Шаранчицћ, Делта, Милкшпед, Атлантик група...
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести