Застој у поштанском саобраћају услед штрајка у Пошти 

БЕОГРАД: Управи царина саопштила је данас да је до застоја у поштанском саобраћају, у све три царинско-поштанске испоставе, у Београду, Новом Саду и Нишу, дошло услед штрајка поштанских радника.
Uprava carina
Фото: Uprava carina

Од 8. новембра пошиљке се не испоручују и не отпремају из Главног поштанског центра од 8. новембра, иако се поступак царињења до сада пристиглих пошиљака одвија уобичајеном динамиком. Слична ситуација је и у Новом Саду и Нишу.

Управа царина је упозорила да би наставак штрајка радника ЈП Пошта Србије могао би довести до потпуне блокаде рада царинско-поштанских испостава, али се истовремено нада да до тога неће доћи.

Иако, како се наводи, царински службеници раде уобичајено, може се десити да ускоро више неће бити пошиљака за царињење, ни у увозу, ни у извозу, јер неће бити допремљене на царињење. 

То би могло довести до нагомилавања пошиљака и до тоталног застоја у раду, а по престанку обуставе рада поштанских службеника и до енормног повећања обима посла и притиска јавности да се он обави у што краћем року.

Управа царина моли грађане да имају разумевање за ову новонасталу ситуацију.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести