Железнице Србије запошљавају још 25 отправника возова

БЕОГРАД: Предузеће "Инфраструктура железнице Србије" објавило је данас јавни конкурс за пријем у радни однос на одређено време 25 саобраћајно транспортних техничара - отправника возова.

Радници се примају у радни однос на одређено време до полагања стручног испита, а најдуже 12 месеци, ради оспособљавања за рад и полагање стручног испита.

Од укупно 25 отправника возова, петнаест кандидата биће примљено за организациони део ове компаније у Зајечару, а десет за организациони део у Пожаревцу, што значи да ће 25 нових отправника возова радити на деоници између Пожаревца и Мајданпека, чија је реконструкција у току.

"Инфраструктура железнице Србије" је радове на реконструкцији ове пруге започела 21. маја ове године, а рок за ремонт 90 километара пруге између Пожаревца и Мајданпека је 180 дана.

Реч је о једноколосечној прузи изграђеној 1938. године, која је данас у изузетно лошем стању и којом већ пет година нема путничких возова.

За овај пријем нових отправника возова "Инфраструктура железнице Србије" је добила сагласност Владе Републике Србије.

Рок за подношење пријава је петнаест дана, а најбољи кандидати биће изабрани у року од 30 дана од дана истека рока за подношење пријава.

Из тог предузећа подсећају да су ове године у железничким чворовима Суботица, Ужице и Рума већ запослена 43 отправника возова и саобраћајно транспортна радника. 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести