357.000 ЕВРА ВРЕДНА ЗАПЛЕНА НА ХОРГОШУ: Цариници и полиција открили у пртљагу путника непријављено право мало богатство

Златни накит и колекција луксузних сатова откривени су у среду у мерцедесу страних регистарских ознака на улазу у земљу у којем је била трочлана породица страних држављана
m
Фото: Управа царина Републике Србије

ХОРГОШ:Када је на ред за редовну контролу на улазу у земљу 8. маја пристигао мercedes Benz C страних регистарских ознака којим је трочлана породица страних држављана путовала из Беча ка Београду ,упитани да ли имају нешто да пријаве, путници су одговорили одрично. Ипак, детаљним прегледом који је уследио утврђено је да се у породичном пртљагу налази прегршт драгоцености које је возач, према сопственој изјави, наводно заборавио да пријави због преоптерећености пословним обавезама.

Цариници су у пртљагу пронашли преко 200 дуката с ликом Франца Јозефа вредних преко 40.000 евра и чак седаам ручних часовника светски познатих марки вредности од 3.000 па до 150.000 евра. Међу откривеним часовницима сусе нашли :Audemars Piguet Royal Oak Tourbillon gold вредан 150.000 евра,Audemars Piguet Royal Oak Rose gold( 50.000 евра)Philippe Patek Aquanaut Quartz (16.000 евра);Rolex Datejust ( 9.000 евра)Rolex Datejust новије генерације ( 5.000 евра),Rolex Oyster Perpetual ( 4.000 евра)Rolex Datejust из Дизни колекције вредан 3.000 евра

У пртљагu је поред сатова био запакован и вредан златни накит и то, два сета златног накита са дијаматима и смарагдима, пет  наруквица од којих су поједине познатих марки Bvlgarи и Chopard, девет огрлица, седам пари минђуша од којих поједине са дијаматима, сафирима и бисерима,четири златна привеска,једна златна медаља и 17 златних прстенова.

Све откривене драгоцености су привремено задражане до окончања поступка пред надлежним судом, саопштила је данас Управа царина.

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести