Адвокат: Елез у Београду прошао полиграфски тест

САРАЈЕВО: Сенад Крехо, адвокат Дарка Елеза, потврдио је данас за сарајевски Аваз да је његов брањеник пре доласка у БиХ прошао полиграфски тест у Београду на свих 10 питања.
poligraf/jutjub
Фото: Youtube Printscreen

"Елез је на полиграфу питан и о покушају убиства Александра Вучића, Милорада Додика, о релацијама Вељка Беливука или како га зову Веља Невоља. Тест је уредно прошао. Имамо записник о томе", рекао је Крехо.

На питање шта Елез зна о убиствима сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, јер се раније док је био притворен у Београду тврдило да би могао имати неке информације, Крехо је рекао да о томе не зна ништа.

"О томе није ни питан у Београду, али јесте о томе говорио у Тужилаштву БиХ. Рекао је да о томе не зна ништа, ни о догађају, ни о убицама. Па човек не зна ни ко је министар полиције у Сарајеву. Каже фино, људи ја с тим немам везе, нити знам ко су убице", рекао је Елезов адвокат.

Крехо је рекао и да ће рочиште о одређивању притвора његовом брањенику бити највероватниње одржано сутра.

Тужилаштво БиХ, најавило је данас да ће упутити предлог Суду у законском року. Елез је изручен БиХ синоћ у 18.30 сати, а предат Тужилаштву око 18.50. Тужилаштво има рок од 24 сата за задржавање.

Крехо је рекао и да је Тужилаштво БиХ мислило да се Елезу може судити и за премет Лутка, што, каже, није тачно.

"Министарка правде Србије у решењу за изручење јасно је написала само ''за друга дела'', а то су ове нове околности", каже Крехо.

EUR/RSD 117.5647
Најновије вести