Афера Јовањица: Миленковић ослобођен чувања тајности података

БЕОГРАД: Вишем јавном тужилаштву у Београду достављена је одлука министра унутрашњих послова Александра Вулина којом се Слободан Миленковић ослобађа чувања тајности података за потребе давања исказа пред Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду.
vise javno tuzilastvo
Фото: Tanjug / S.Radovanović, arhiva

Одлука се односи на неколико питања која су Миленковићу постављена у оквиру предистражног поступка и носе ознаку "строго поверљиво", док сва остала питања нису означена степеном тајности.

Одлука је донета на захтев Вишег јавног тужилаштва у Београду у складу са Законом о тајности података, који прописује да руководилац органа јавне власти може на захтев надлежног органа да ослободи лице дужности чувања тајности података посебном одлуком којом се предвиђају и мере заштите тајности података, али само за намене и у обиму у којем је поднет захтев надлежних органа.

Такође, одлука је донета у складу са Уредбом о посебним мерама физичко-техничке заштите тајних података.

По пријему ове одлуке Више јавно тужилаштво у Београду је упутило нови позив Миленковићу за разговор у својству грађанина за уторак 19. јул.

Тужилаштво подсећа да се разговор са Миленковићем обавља у циљу провере законитости његовог рада као начелника Одељења за борбу против дрога УКП Београд, а након навода појединих медија и бивших високих функционера МУП-а изнетих у јавности претходних седмица.

EUR/RSD 117.3079
Најновије вести