Алексићев бранилац новчано кажњен па удаљен из суднице, прекинуто суђење

БЕОГРАД: У Вишем суду у Београду је адвокат власника школе глуме Мирослав Алексића, Зоран Јаковљевић новчано кажњен а потом и удаљен из суднице.
visi sud beograd, tanjug
Фото: Tanjug/ Video, arhiva

Током данашњег суђења судија је Јаковљевића прво казнио новчано са 50.000 динара, те је бранилац тражио његово изузеће јер како наводи, сумња да је постпајући судија рођак једном од сведока.

Судија је Јаковљевића новчано казнио након неколико опомена да не износи своје лично мишљење већ да поставља питања оштећеној.

Јаковљевић је наставио да се расправља са судијом због чега је и удаљен из суднице, а суђење је одложено за 11.април.

Пре прекида суђења оштећена М.Ћ. је сведочила и навела да је током узнемиравања од стране окривљеног имала субјективни осећај да је извршен инцест јер је Алексић био присутан у њеном животу од детињства, додајући да је са 7 година кренула у његову школу.

Сведок је истакла да је Алексић био склон грубим, непријатним и бесним коментарима, као и да је имао бурне и непредвиђене реакције.

Одговарајући на питање браниоца окривљеног М.Ћ. је рекла да није раније пријавила Алексића полицији јер између осталог нема поверење ни у полицију ни у судство, додајући да је мислила да је немогуће доказати тај догађај.

Сведок је одговарајући на питања свог пуномоћника Боривоја Боровића рекла да је Алексић једном гађао дечака пластичном столицом, као и да је истог тог дечака оптужио да је украо паре које су му родитељи дали за школарину.

На питања судије, оштећена је рекла да се заледила и да тело није хтело да је слуша када је Алексић гурнуо језик у уста.

Такође је навела да је била у шоку и да није очекивала то, као и да је хтела да га одгурне или угризе, али је тело није слушало и била је одсечена.

Следеће рочиште заказано је за 11. април када су позване две оштећене да сведоче.

Алексић је данас заједно са адвокатом и супругом ушао у зграду Палате правде, а испред су га, као и претходни пут, сачекали активисти са транспарентом "Верујемо Милени Радуловић".

Он је у суд стигао са слободе, пошто му је 10.марта прошле године укинут кућни притвор у ком је био од 10. септембра 2021. године.

Алексић је оптужен за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такоде квалификована у продуженом трајању.

Њега је прва за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, па и друге девојке.

Ухапшен је 16. јануара 2021. године и до 10. септембра је био у притвору, који му је тада замењен кућним притвором уз елекронски надзор, након чега му је 10. марта укинут и кућни притвор.

EUR/RSD 117.1954
Најновије вести