Антиквар кријумчарио и сатове опточене брилијантима

БЕОГРАД: Цариници су на прелазу Градина запленили скупоцене сатове и накит, које је из Србије у Бугарску покушао да прокријумчари наводни трговац сатовима и антиквитетима.
Zaplenjeni skupoceni satovi Foto: Uprava carina
Фото: Заплењени скупоцени сатови Фото: Управа царина

Прекршај је откривен код бугарског државаљанина старог 42 који је на градницу пристигао аутомобилом БМВ, наводи се у саопштењу Управе царина.

Детаљним прегледом у његовој торбици са личним документима и новцем пронађена четири ручна часовника "Chopard", "Breguet", "Boucheron" и "Vacheron Constantin Geneve" који је позлаћен 18-каратним златом и опточен и брилијантима.

Заједно са сатовима пронађена су и два златна прстена, како и брош и привезак украшени дијамантима и цирконима, који би осим тржишне, могли имати и антиквитетску вредност.

У ладици испред сувозачког седишта пронађен је још један мушки ручни сат "Rolex Detejust", такође са 18-каратном позлатом.

Пошто се сумња да заплењени сатови и накит вреде више од 20.000 евра, како је навео прекршилац, биће урађено накнадно вештачење ради процене њихове вредности.

С обзиром да процењена вредност заплење робе прелази трећину вредности возила, до окончања поступка пред судом биће задржан и аутомобил, чиме се укупна вредност прекршаја увећава на преко 32.000 евра.

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести