Апел Вулина: Водити рачуна о деци на рекама, базенима

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Александар Вулин присуствовао је тактичко-показној вежби припадника Ронилачке јединице Жандармерије и том приликом апеловао на грађане да под дејством алкохола не учествују у речном саобраћају. Вулин је посебно замолио родитеље да своју децу никако не пуштају на неуређена и необезбеђена купалишта.
Bazen 05_FBakic
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Не смемо да пуштамо децу на неуређена купалишта, не смемо да идемо тамо где ствари нису приведене својој намени, али и осим тога сматрам да Министарство унутрашњих послова може да се обрати Министарству просвете и Министарству спорта да урадимо нешто на масовном обучавању људи када је у питању пливање, казао је Вулин у четвртак.

Несхватљиво је колико има непливача, несхватљиво је да нам деца млађа од 12 година иду на купалишта, а да не носе ни прслуке. Несхватљиво је да све те ствари препуштамо случају, поручио је.

Он је истакао да ће припадници МУП-а појачати своје присуство на рекама, али је исто тако да морамо и сами да водимо рачуна о својој безбедности и безбедности своје деце.

Веома сам забринут због великог броја алкохолисаних учесника у саобраћају на рекама, веома сам забринут што се такве ствари дешавају, а не постоји јасна надређеност, не постоји јасан систем како да се боримо против овог, рекао је Вулин.

Министарство унутрашњих послова, како је навео, са партнерима из Владе Србије учинће све да најпре законски регулишемо ову област, а оно што је до Министарства унутрашњих послова, ми ћемо појачати наше присуство на рекама и покушавати да учинимо све што је у нашој моћи да ових несрећа буде што мање.

Ипак, наглашавам, грађани Србије, све зависи од вас.

На првом месту, немојте пијани возити чамце, немојте допуштати деци да се купају на неуређеним плажама и да долазе на неуређена купалишта. Немојте схватати ово олако, јер све оно што схватимо олако оно нам се врати на најстрашнији начин - губитком људских живота, истакао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

EUR/RSD 117.3271
Најновије вести