Беливук и Миљковић негирали прање новца на саслушању

БЕОГРАД: Оптужене вође организоване криминалне групе Вељко Беливук и Марко Миљковић негирали су данас на саслушању у Тужилаштву за организовани криминал прање новца, који потиче из делатности њихове криминалне групе.
belivuk
Фото: Youtube Printscreen

"Они су изнели одбрану и негирали су извршење кривичног дела прање новца које им се ставља на терет. Рекли су да ће у даљем току поступка доставити са својим браниоцима сву докуменацију и показати да нису извршили кривично дело", рекао је Тан‌југу њихов бранилац Дејан Лазаревић после саслушања.

У наставку истраге биће саслушан и оптужени припадник ове групе Филип Ивановски.

Прошле седмице Тужилаштво је покренуло нову истрагу против њих тројице и њихових жена, као и Беливукове таште због сумње да су прали новац.

Жене су саслушане, а потом пуштене да се бране са слободе.

Ово је трећа истрага овог тужилаштва која се води против вођа ове криминалне групе.

Поред Беликука, Миљковића и Филиповског наредбом о спровођењу истраге обихваћене су Бојана Беливук, Тања Миљковић, Снежана Ђ. и Марије М. због сумње да су извршиле кривично дело прање новца у продуженом трајању.

Сумња се да су оне на своје име куповале непокретности и вредније покретне ствари од новца који, како се се сумња, потиче из делатности организоване криминалне групе коју су организовали Вељко Беливук и Марко Миљковић.

У саопштењу МУП-а се прецизира да се оне терете да су, од 2015. до почетка 2021. године, више од милион евра који потичу из криминалних делатности Беливука, Миљковића и других припадника њихове организоване криминалне групе, пласирале у легалне токове.

Сумња се да су они новац уплаћивале на више банкарских рачуна и куповале станове на територији Панчева и Београда који су се водили на имена других особа које су са њима биле повезане.

Ухапшене су 9. децембра ујутру, а након саслушања су пуштене да се бране са слободе.

Против Беливука, Миљковића и још 28 осумњичених приапдника њихове групе подигнита је оптужница за низ кривичних дела , међу којима и пет убистава.

У октобру је против вођа групе Беливука и Миљковића покренута нова истрага због још једног убиства.

EUR/RSD 117.5361
Најновије вести