Беливук, Миљковић и Филиповски сутра поново на саслушању

БЕОГРАД: Вође организоване криминалне групе Вељко Беливук, Марко Миљковић, као и припадник групе Филип Ивановски сутра ће поново бити саслушани у Тужилаштву за организовани криминал поводом сумњи за прање новца, који потиче из делатности њихове организоване криминалне групе.
tuzilastvo, tanjug video
Фото: Tanjug video arhiva

Прошле седмице Тужилаштво је покренуло нову истрагу против њих и њихових жена, као и Беливукове таште због сумње да су прали новац.

Њихове жене су саслушане, а потом пуштене да се бране са слободе.

То је трећа истрага овог тужилаштва која се води против вођа ове криминалне групе.

Поред Беливука, Миљковића и Филиповског наредбом о спровођењу истраге обухваћене су Бојана Беливук, Тања Миљковић, Снежана Ђ. и Марије М. због сумње да су извршиле кривично дело прање новца у продуженом трајању.

Сумња се да су оне на своје име куповале непокретности и вредније покретне ствари од новца који, како се сумња, потиче из делатности криминалне групе коју су организовали Вељко Беливук и Марко Миљковић.

У саопштењу МУП-а се прецизира да се оне терете да су од 2015. до почетка 2021. године више од милион евра који потичу из криминалних делатности Беливука, Миљковића и других припадника њихове организоване криминалне групе пласирале у легалне токове.

Сумња се да су новац уплаћивале на више банкарских рачуна и куповале станове на територији Панчева и Београда који су се водили на имена других особа које су са њима биле повезане.

Ухапшене су 9. децембра ујутру, а након саслушања су пуштене да се бране са слободе.

Против Беливука, Миљковића и још 28 осумњичених припадника њихове групе подигнита је оптужница за низ кривичних дела, међу којима и пет убистава.

У октобру је против вођа групе Беливука и Миљковића покренута нова истрага због још једног убиства.

EUR/RSD 117.5361
Најновије вести