Беливуковој групи продужен притвор за још 60 дана

БЕОГРАД: Специјални суд у Београду продужио је данас притвор Вељку Беливуку, Марку Миљковићу, као и за још 23 припадника њихове организоване криминалне групе, која се терети за најтежа кривична дела, међу којима је и пет убистава.
pritvor zatvor
Фото: Tanjug (O. Toskić, arhiva)

Тројица оптужених у овом случају нису у притвору, а двоје се налази у кућном притвору од прошлог месеца.

Притвор је оптуженима продужен због опасности од бекства, опасности да ће утицати на сведоке, да ће у кратком року поновити кривично дело и због узнемирења јавности.

На ово решење суда окривљен и њхови адвокати имају право да у року од три дана изјаве жалбе Апелационом суду у Београду.

Беливука, Миљковића и још 28 припадника њихове групе ускоро очекује почетак суђења за пет бруталних убистава, трговину дрогом, недозвољено држање оружја, силовање и отмицу.

У питању су убиства Горана Величковића Гоксија, Лазара Вукичевића, Здравка Радојевића, Александра Глигоријевића Пукија и Милана Љепоје.

Беливук је оптужен за пет, а Марко Миљковић за четири тешка убиства. За ова убиства оптужено је још 11 припадника групе.

Докази против ове групе заплењени су махом са апликације "Скај" за мобилне телефоне, међу њима аудио и видео снимци, као и фотографије бруталних убистава, а путем међународне правне помоћи оне су из Француске достављени нашим правосудним органима.

Поред Беливука и Миљковића ова оптужница терети и Срђана Лалића, Милоша Будимира, Марка Будимира, Небојшу Јанковића, Влада Драганића, Бојана Хрватина, Дејан Тешића, Николу Спасојевића, Немању Ђурића, Немању Лакичевића, Марка Андрића, Владу Георгиева, Александра Вучељића, Милована Тадића, Филипа Ивановског, Жељка Коџића, Слађану Секулић, Бориса Карапанџића, Николу Стефановића, Владимира Грека, Александра Шћепановића, Алексу Шејица, Мијата Симеуновића, Милоша Лукића Селака, Алексу Дуњића, Војислава Ђордевића, Алексу Стошића, Владимира Димитријевића.

Од њих 30, тројица нису у притору. То су Бојан Хрватин, Владимир Димитријевић и Војислав Ђордевић. У кућном притвору су Никола Стефановић и Слађана Секулић.

Хрватин је детаљно испричао како су извршена четири од пет убистава у Ритопеку за која је оптужено укупно 13 припадника групе, међу којима је и он.

Владимир Димитријевић и Војислав Ђорђевић су тужилаштву испричали на који је начин група препродавала дрогу.

Група се терети да је од почетка 2019. до хапшења у фебруару ове године деловала под велом Партизанове навијачке групе "Принципи".

Припадници групе су , како се сумња, деловали по упутствима вођа групе, Вељка Беливука и Марка Миљковића који су им давали налоге где, када и на који начин треба да се отме и лиши живота, као и где ће се дрога стављати у протмет...

Налоге су преносили махом преко апликације "Скај".

Недавно је покренута истрага и за убиство Николе Митића, која се још увек води против Сенада Решовића.

Он се сумњичи за саизвршилаштво у убиству Митића заједно са Беливуком, Миљковићем и још деветорицом припадника групе.

Решовић је ухапшен средином октобра, као и Дејан Михајловић који се сумњичи за саизвршилаштво у убиству Здравка Радојевића, које је већ обухваћено оптужницом против ове групе.

EUR/RSD 117.3108
Најновије вести