Берлин: Ухапшен серијски силоватељ, српски држављанин

БЕРЛИН: Немачка полиција ухапсила је једног 29-годишњег српског држављанина који је осумњичен за серијско силовање жена у Берлину.
Nemačka policija Foto: AP photo
Фото: AP photo

Већ недељама је полиција трагала за серијским силоватељем, који је у ноћи на среду коначно ухапшен у Берлину, саопштено је данас на конференцији за штампу тужилаштва.Полиција је пренела да је силоватељ најпре прилазио жртвама, и да је прво био веома пријатан.

То је чинио увек у време велике фреквенције људи на улицама, рано ујутро.Након што је започео конверзацију, он је жртву зграбио и почео да је дави, а потом одвукао од пута.

Примењивао је силу тако да жене нису могле ни да зову у помоћ.Прва његова жртва, према тужилаштву, била је малолетна.Државни тужилац Катрин Фрауенкрон рекла је да је користио и опасни "алат“ током силовања, не желећи да открива детаље.

Примена силе током силовања била је тако јака да су се жене плашиле да пружају отпор.Након силовања силоватељ је показао другу страну личности - бригу за жртве. Он говорио како би желео жртву да сретне идућег дана.

То је, како истичу у полицији, нешто неуобичајено, на основу чега су успели да му припишу више силовања.

Наводи се да је Србин пре силовања био у иностранству и да се често враћао у Берлин, да постоје претпоставке зашто, али полиција није желела да открива детаље.

Иначе прошле године и у марту ове године био је већ у Берлину и том приликом починио кривично дело, али не силовање.

Силоватељу сада прети казна затвора од најмање пет година.

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести