Цариници и полиција на Градини запленили 70.000 евра 

БЕОГРАД: Цариници су у сарадњи са полицијом на излазној страни граничног прелаза Градина, у БМВ-у, којим су путовала двојица Ирачана, запленили више од 70.000 непријављених евра.
Zaplenjeni evri na Gradini Foto: Uprava carina
Фото: Управа царина

Прекршај је откривен јуче, када је аутомобил финских регистарских ознака којим су се од Финске ка својој земљи возила двојица Ирачана стигао на ред за контролу.На питање цариника да ли имају нешто да пријаве, 27-годишњи возач и две године старији сувозач одговорили су да имају само лични пртљаг и укупно 10.000 евра.

Без обзира на њихове речи, царински службеници су ипак одлучили да детаљно прегледају аутомобил, пртљаг и путнике.И имали су право јер је у џепу возачеве јакне, која се налазила на задњем седишту, али и у џепу његових панталона пронађено скоро 60.000 непријављених евра.

У сувозачевој јакни на задњем седишту, као и у торбици за документа аутомобила у прегради на сувозачевој страни, откривено је још непријављеног новца, а реч је о износу од преко 30.000 евра.Путницима је, сваком понаособ, враћено по 10.000 евра, јер је то износ који се без пријављивања може пренети преко границе.

Остатак од преко 70.000 евра задржан је до окончања прекршајног поступка.

EUR/RSD 117.5780
Најновије вести