Чеду Калићу правоснажно четири године затвора због дроге

БЕОГРАД: Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на четири године затвора Чеда Калића (30) због трговине наркотицима, а сходно пресуди биће му одузета дрога и новац који су пронађени код њега приликом хапшења.
presuda cekic pixabay
Фото: pixabay.com

Овом пресудом потврђена је пресуда Вишег сида у Београду којом је Калић зимус осуђен због кривичног дела неовлашћна производња и стављање у промет опојних дрога, објавио је Апелациони суд.

Суд му је изрекао и меру одузимања 737 грама хероина, 954 грама канабиса, 97.500 динара и 500 евра, који су му заплењени приликом хапшења.

У образложењу одлуке Апелационог суда наводи се да је правилно првостепени суд као олакшавајуће околности за Клића ценио то што до сада није осуђиван и његове породичне прилике, док отежавајуће околности није нашао.

Калић је био ухапшен 8. јуна 2019. у Београду, а полиција је тада саопштила да се сумња како је дужи временски период хероин и марихуану набављао из Црне Горе, а продавао на територији Београда.

За њега медији пишу да је братанац Сафета Калића познатијег као "Сајо из Рожаја", који је био помињан као једна од жртви "земунског клана", али и да су га полиције у региону означиле као једног од највећих нарко-дилера на Балкану и некадашсњим "ексклузивним" снабдевачем "земунског клана".

EUR/RSD 117.1743
Најновије вести