Члановима групе "Америка" још 30 дана притвора

БЕОГРАД: Виши суд у Београду продужио је притвор четворици осумњичених да су припадници групе познате као "Америка", који су средином априла ухапшени у главном граду Србије због сумње да су трговали дрогом.
pritvor zatvor
Фото: Tanjug (O. Toskić, arhiva)

Међу осумњиченима је Веселин Раичевић звани Меда (57) иначе рођени брат Војислава Раичевића познатог као Воја Американац који је раније убијен. Поред Раичевића у притвору остају и И. А.(60), А. С. (41) и македонски држављанин А.Ј. (52).

Притвор им је продужен за још 30 дана, рекла је Танјугу портпарол суда Татјана Тешић. Терете се за кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, а приликом хапшења ове групе заплењено је два килограма хероина.

Пут дроге праћен је од уласка у Србију из Бугарске до Београда. Према писању медија ова група позната као "Америка" постоји неколико деценија и бави се трговином наркотицима. Прошлог месеца суд у Лими, Перу, правоснажно је осудио на 25 година затвора Зорана Јакшића (57), наводног вођу "Америке", због кријумчарења кокаин хидроклорида у Европу и Северну Америку.

EUR/RSD 117.5574
Најновије вести