ДАНАС СВЕДОЧЕ РОДИТЕЉИ УБИЈЕНЕ ДЕЦЕ Наставља се суђење против МАЈКЕ, ОЦА И ДЕЧАКА КОЈИ ЈЕ ИЗВРШИО МАСОВНО УБИСТВО У "РИБНИКАРУ"

БЕОГРАД: У Вишем суду у Београду данас би требало да се сведочењем оштећених настави суђење у парничном поступку против породице Кецмановић, односно мајке, оца и дечака који је 3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар” убио девет вршњака и чувара и ранио још шест особа.
ribnikar pucnjava cvece, Youtube prinscreen
Фото: Youtube prinscreen kanal Jutarnji list

Ово суђење почело је у октобру, када је закључено припремно рочиште, а крајем децембра сведочили су чланови породица убијених - Божовић, Чикић, Мартиновић, Аћимовић и Влаховић.

Тада је сведочење започела и Нина Кобиљски чија ћерка је убијена, и требало би да она данас настави сведочење након чега ће причати и њен супруг, а затим и чланови породица осталих убијених.

Тужбу је поднело укупно 27 тужилаца, односно чланова породице жртава масакра, а тужени су малолетни К.К. и његови мајка и отац.

Суд ће одлучивати о тужби и тек по окончању парничног поступка ће донети одлуку да ли у потпуности или делимично прихвата тужбени захтев породица, или га евентуално одбија.

Тужба је поднета у парничном поступку због накнаде нематеријалне штете за претрпљене душевне болове услед смрти блиског лица, као и на име претрпљеног страха.

Овом тужбом је затражена и новчана рента, односно будуће давање одређеног износа новца од дана пресуђења па док за то трају услови - и то на име будуће нематеријалне штете за претрпљене душевне болове услед смрти блиског лица.

Пред овим судом води се и кривични поступак против оца и мајке дечака, као и власника и инструктора стрељачког клуба у којем је како се сумња К.К. учио да пуца, док је малолетник кривично неодговоран јер у тренутку масакра није навршио 14 година. Суд је у овом случају прихватио предлог Вишег јавног тужилаштва у Београду и затворио суђење за јавност.

Такође, води се и парнични поступак по тужби коју су против Кецмановића, школе у којој се десио масакр и државе Србије, поднели чланови породице Дукић чија је ћерка убијена 3. маја.

Наставница историје која је тада тешко рањена недавно је такође поднела тужбу против родитеља К.К.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести