Давио жртву рукама, па дршком ашова притискао врат

Виши јавни тужилац у Зрењанину Зоран Ђуран донео је наредбу о спровођењу истраге против М. С. (38) из Новог Бечеја, који је осумњичен да је убио суграђанина Д. Ц. (43).
policija, pixabay
Фото: pixabay.com

Према наводима тужилаштва, злочин се догодио у среду, 29. септембра, око 21.30 часова, у Новом Бечеју. После свађе са Д. Ц, с којим је живео у истој кући, осумњичени га је гурнуо из инвалидских колица, након чега је овај пао на под.

Тада је почео да га дави рукама, а онда му је на врат прислонио металну дршку ашова, којом је наставио да му притиска врат. Овом приликом је жртва задобила повреде од којих је преминула на лицу места.

Дежурни заменик јавног тужиоца је, заједно са службеницима Полицијске управе Зрењанин, обавио увиђај.

Осумњиченом М. С. је по налогу јавног тужиоца одређено задржавање због кривичног дела убиство, након чега је саслушан пред дежурним замеником вишег јавног тужиоца, који је судији за претходни поступак Вишег суда у Зрењанину предложио одређивање притвора.

Убиство се, како “Дневник” сазнаје, догодило у руинираној кући која се налази делу новобечејског Врањева, у насељу Љутово, у близини Тисе, преко пута је Бечеја. У њој је, како се прича, Данијел десетак година живео са својим љубавником који је, наводно, трансвестит.

Иначе, убијени Данијел је око осам година био у инвалидским колицима због несрећног пада с бандере. Поломио је кичму и бубрези су му отказали, а после операције никада није проходао. Анчи и Данијел упознали су се, причају упућени, у затвору. Данијел је робијао због силовања једне жене, а трансвестита је довео у Нови Бечеј као девојку кад је изашао из затвора. Звао је и родбину да је показује. Милан звани Анчи облачио се као женско. Шминкао се и носио брусхалтер, испричала је Данијелова рођака Илона.

Како каже рођака убијеног, претходне ноћи код ње је дошао Милан С. и признао да је усмртио Данијела.

- Милан С. је родом из Београда. С мојим рођаком, који је био у инвалидским колицима, након што је својевремено пао са висине, био је у вишегодишњој вези. Признао ми је да га је удавио, а ја сам позвала Хитну помоћ - рекла је Илона Ђ. из Новог Бечеја, која живи недалелако од куће у којој се догодио злочин.

Ж. Б. - Д. Н.

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести