Дечаку у руци експлодирала димна бомба

СУБОТИЦА: Незгода у којој је повређен 14-тогодишњи Е.Д. из  Суботице узнемирила је целу српску јавност. Дечак је био у моменту активирања димне бомбе за сада неутврђене врсте и модела био сам код куће и играо се.
Eksplozija se dogodila u porodičnoj kući na adresi Ksavera Šandora Đalskog u Subotici Foto: S.Iršević
Фото: Експлозија се догодила у породичној кући на адреси Ксавера Шандора Ђалског у Суботици Фото: С.Иршевић 

Како смо сазнали, димна бомба је остала од деде, а његов тац није знао да има ту врсту оружја у кући где већ дуго живи као подстанар.

"Када се заврши вештачење тужилаштво ће да формира предмет и испита све учеснике догађаја укључујући и дете, ради утврђивања евентуалне кривичне одговорности. За сада знамо да је дете добро и стабило и да су му нанете тешке телесне повреде на левој руци, тачније малом, домалом и средњем прсту ", објашњава  основни јавни тужилац из Суботице Ливије Панић Милетић.

Да подсетимо, до незгоде је дошло  дошло је 7.априла око 20 часова у породичној кући  на адреси Ксавера Шандора Ђалског у Суботици, где живи отац детета. Дечак је дошао на викенд код оца и у тренутну непажње, догодила се несрећа и  дечаку је експлодирала експлозивна направа у руци. У јавности  се доста спекулисало којој је врсти експлозивне направе је реч. Пошто се зна да је деда дечака волео да сакупља бомбе прва вест је била да је експлодирала бомба из Другог светског рата.

“Приликом експлозије било је пуно дима и том приликом су дечаку страдала три прста. Крхотине експлозивне направе су послате на вештачење. Резултати вештачења нису готови а према извештају  у питању је димна бомба непознате врсте и модела", рекла је Основни јавни тужилац  Ливија Панић Милетић.

Иначе, Е.Д. похађа ОШ "Сечењи Иштван", а живи са баком, мајком братом и сестром на другој адреси. Након задобијених повреда превежен је на новосадски Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине где је збринут.

Како сазнајемо дечак живи на адреси Чеде Жице мајком, баком и братом и сестром. Његова бака, Марија објашњава да у понедељек сестра и мајка су требали да се врате из Новог Сада, а да не зна када ће унук бити пуштен кући.

“Отишао је у петак код свог оца, као и раније. Требао је да код њега  остане до недеље и у  понедељак иде у школу. Опекао је руке и груди, на сву срећу нису му прсти ампутирани. Иде у школу “Сечењи Иштван””, каже Марија (79), бака повређеног дечака.

Дечак је још у недељу превезен у Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, у Новом Саду, а суботичка полиција је потврдила да је дошло до несрећног случаја. Истрага је у току.
 

С.Иршевић

 

 

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести