Директори предузећа из Хрватске и Србије оптужени за преваре

ВИНКОВЦИ: Полиција у Хрватској данас је пријавила десет директора хрватских и српских предузећа које сумњичи да су пореским преварама и лажним књижењима оштетили државни буџет за најмање 7,6 милиона куна (око 990 хиљада евра).
Hrvatska policija, Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Криминалистичким истраживањем обухваћено је четворо држављана Србије и шест држављана Хрватске који имају између 23 и 57 година, а који су били директори у седам трговачких друштава са седиштем у Вуковарско-сремској жупанији, преноси агенција Хина.

Полиција је прецизирала да су 53-годишњи директор и административне раднице (48-годишња и 33-годишња) предузећа из Трпиње, од јануара до краја децембра 2017. године, лажно пријавили право на одбитак претпореза од најмање 2,4 милиона куна (око 311 хиљада евра).

Остале пријављене особе сумњиче се да су као директори фирми из Трпиње, Стризивојне, Вуковара, Маркушице, Караџићева, Тење и Иванкова за предузеће 53-годишњака користили улазне рачуне својих фирми како би лажно прокњижили откуп житарица и уљарица у вредности од 12,5 милиона куна (1,6 милиона евра).

Тиме су, истиче тужилаштво, оштетили државни буџет за најмање 5,2 милиона куна (око 675 хиљада евра).

Након завршеног криминалистичког истраживања полицијски службеници су Општинском државном тужилаштву у Вуковару поднели посебан извештај као надопуну казнене пријаве Пореске управе.

EUR/RSD 117.4598
Најновије вести