"Дневник" сазнаје: Подигнута оптужница за отмицу младића у Бачком Јарку

НОВИ САСД: Више јавно тужилаштво у Новом Саду подигло је оптужницу против полицајца С. С. (24) и С. М. (21) који се сумњиче да су 26. јуна отели двадесетдвогодишњег Д. П. захтевајући од њега новац, а који је том приликом лакше повређен. 
sud novi sad NST
Фото: Дневник (Архива, Никола Стојановић)

Оптужница се, како је за „Дневник“ рекла портпарол новосадског Вишег суда Јелена Остојин, налази у суду на потврђивању, а притвор С. С. и С. М. је продужен до 20. децембра

Служба унутрашње контроле МУП-а ухапсила је 26. јуна, С. С. и његовог саученика С. М. због сумње да су отели Д. П. (22) којег С. М. познаје и они се од тада налазе иза решетака.

Њих двојаица су у законском року саслушани, након чега им је одрђен притвор због особитих околности које указују да ће осумњичени ометати поступак утицајем на сведоке и да могу у кратком временском периоду поновити кривично дело. Поред тога, за кривично дело отмица, које им се ставља на терет, прописана је казна већа од десет година, а начин извршења и тежина последица кривичног дела довели су до узнемирења јавности, које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.

С. М. је оштећеног 26. јуна ујутру довео у један локал у Бачком Јарку где их је чекао С. С., након чега су почели да ударају рукама, ногама, палицом и пиштољем Д. П., захтевајући од њега да им да 400 евра на име непостојећег дуга. То су све снимили, а снимак су послали девојци оштећеног. Затим су отетог младића одвели у подрум полицајчеве куће где су га, како се сумња, везали и наставили физички да га малтретирају. Када су одлучили да га пусте, запретили су му да им мора дати новац, а уколико се буде обратио полицији, да ће наудити његовој породици.

Због повреда које је задобио, двадесетдвогодишњаку је указана лекарска помоћ у Клиничком центру Војводине. Д. Н. 

EUR/RSD 117.1793
Најновије вести