Двојица полицајаца из Руме у Новом Саду пронашли новчаник и вратили власнику

Полицијски службеници Александар Живковић и Радован Вејић, запослени у Полицијској управи Сремска Митровица - Полицијска станица Рума, пронашли су прекјуче око 11 часова, новчаник са новцем и личним документима мушкарца средњих година из Новог Сада, који је изгубио испред кампа на Штранду  у којем бораве посетиоци музичког фестивала “Егзит”.
policajci iz rume
Фото: Радован Вејић и Александар Живковић, фото: Приватна архива

Ови полицијски службеници су радно у Новом Саду, као испомоћ у обезбеђењу фестивала.

„Приликом обиласка кампа приметили смо на шеталишту - кеју кожни новчаник браон боје у којем су се налазила лична документа, шест стотина евра и око  осам хиљада динара. О свему смо одмах обавестили дежурног старешину, након чега је грађанин позван у камп где му је и новчаник враћен“, каже Александар Живковић.

„Стигао је после петнаестак минута, узео новчаник, проверио да је све ту и видно узбуђен захвалио нам. Новчаник му је испао из yепа док се враћао шеталиштем кући, након обављеног посла. Ово је једна од сатисфакција полицисјког посла, када помогнете људима и видите колико то њима значи”. А значи и нама, јер нема лепшег осећаја када урадите нешто добро и корисно. Бити на услузи грађанима, заштитити их, помоћи им у невољи, решити проблем, то су основе полицијског посла, зато и јесмо ту“, прича Радован Вејић.

За ове момке, старешине имају само  речи похвале.  Реч је о примерним младим људима, одговорним и добрим полицајцима. Александар Живковић је у служби од 2003. године, ради у патроли на подручју Полицијске станице у Руми. Завршио је Средњу школу унутрашњих послова у Сремској Каменици и друга је генерација полицајаца у својој породици - отац му је такође био полицајац, сада је у пензији је. Александар је омиљен међу колегама, изузетно је пожртвован, одговоран и одлучан у интервенцијама. 

Радован Вејић је завршио основну полицијску обуку у Центру за полицијску обуку у Сремској Каменици и у служби је око годину и по дана. Након приправничког стажа ради као позорник у центру Руме и  већ показује запажене радне резултате.  

М. Вујачић

EUR/RSD 117.5890
Најновије вести