Експлозија у Нишу, повређена три радника, остали евакуисани

НИШ: Три радника повређена су данас на градилишту у Нишу када је у току извођења радова одјекнула снажна експлозија, објавио је Блиц.
1
Фото: TANJUG / DIMITRIJE NIKOLIC

Тасић: Људи су трчали, сви смо били уплашени...

Грађевински предузетник Небојша Тасић изјавио је да није очекивао да ће на градилишту у насељу Стеван Синђелић у Нишу бити сведок јаке експлозије.

"Били смо око 200 метара удаљени. Били смо у канцеларији руководиоца фирме када смо чули јаку детонацију и истрчали напоље. Изнад детонације се створио облак дима. Видели смо људе како трче, сви смо били уплашени", рекао је Тасић.

Како каже, није веровао да ће у Нишу, где се случајно затекао, чути овакву детонацију, иако му експлозије нису стране, јер је био на ратишту на Косову.

Житељи кажу да их је јака детонација узнемирила.

Три радника повређена су данас на градилишту у Нишу, када је дошло до експлозије током извођења радова, речено је Тањугу у Полицијској управи Ниш.

До експлозије је дошло око 14.25 часова када је багер закачио експлозивну направу, а претпоставља се да је реч о заосталој бомби баченој на Ниш у току НАТО агресије на СРЈ.

У МУП-у кажу да су, према незваничним подацима, радници лакше повређени, а да је градилиште евакуисано и да је увиђај у току.

Према наводима појединих портала, повређени радници су држављани Турске.

Повређени у експлозији пуштени на кућно лечење

Тројица турских држављана, који су данас, око 15 часова, због повреда задобијених на једном од нишких градилишта на коме су радили, примљени у Ургентни центар Клиничког центра Ниш, отпуштени су на даље кућно лечење, након што су урађене комплетне дијагностике и све медицинске претраге.

Како је саопштено, одмах по пријему у амбуланте и собу за реанимацију Ургентног центра, турски држављани А.А. (49), Д.С. (24) и К.У. (44), сагледани су од стране читавог тима дежурних лекара, те је након урађене комплетне дијагностике, утврђено да су сва тројица, на сву срећу, задобили лаке телесне повреде у виду површинских огреботина и нагњечења екстремитета.

Након превијања и давања терапије, а на основу стручног мишљења и одлуке лекара специјалиста нишког Клиничког центра, сва три пацијента, отпуштена су на даље кућно лечење.

Одмах по пријему, повређене турске држављане обишли су чланови руководства нишког Клиничког центра и градоначелник Ниша, Дарко Булатовић, који су понудили сву потребну помоћ и контактирали са турским амбасадором, који је и лично разговарао са збринутим пацијентима, каже се у саопштењу.

EUR/RSD 117.5121
Најновије вести