Футожанин осумњичен за убиство супруге остаје иза браве

НОВИ САД: Милету М. (53) из Футога, који је осумњичен да је ножем убио своју супругу Ивану Р. (50), а потом себи сечивом нанео повреду по врату, продужен је притвор до 22. децембра. Како је “Дневник” писао, њему се на терет ставља тешко убиство и насиље у породици.
zatvor, tanjug
Фото: Tanjug/O.Toskić, arhiva

Он је у ноћи између 22. и 23. јула, око поноћи, извршио кривично дело које му се ставља на терет, након чега је превезен у Ургентни центар Универзитетског клиничког центра Војводине, а након што је 26. јула отпуштен, одмах му је одређено полицијско задржавање до 48 сати. 

Према незваничним сазнањима, Миле М., по изласку из болнице, није хтео да прича ништа о немилом догађају. Он је у законском року приведен тужиоцу на саслушање, а затим му је судија за претходни поступак Вишег суда у Новом Саду одредио притвор до 30 дана.

Притвор му је одређен због особитих околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке и да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело. Поред тога, за кривично дело које се ставља на терет Милету М. прописана је казна преко десет година, а начин извршења и тежина последица кривичног дела довели су до узнемирења јавности, које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.

Миле М. се терети да је у дворишту породичне куће у Улици цара Лазара у Футогу са више убода ножем усмртио супругу Ивану. Трагичном догађају је претходила целодневна свађа, највише због новца, због чега је интервенисала полиција. 

- Њих двоје су се тог дана стално свађали. Он је њу нападао за неке паре које јој је дао, а она је тим парама сређивала кућу. Буквално, све је урадила и сину на спрату и њима. Он је био убеђен да је остало још и тражио јој да му врати - рекао је један од мештана Футога, близак породици.

Свађа је била толико бурна да је и полиција долазила тог дана, али када су они дошли, брачни пар се привидно смирио.

- Увече су опет наставили. Ивани није било добро, те је изашла у дворишту због ваздуха и Миле је искористио тај моменат да је ножем избоде до смрти.  Када је стигла полиција, он је пред њима покушао себи да одузме живот - додаје извор упознат с овим случајем.

Д. Николић

EUR/RSD 117.1121
Најновије вести