Хапшење због утаје пореза од 9,5 милиона

БЕОГРАД: У заједничкој акцији инспектора Пореске полиције и МУП-а ухапшено је одговорно лице привредног друштва из Крагујевца због постојања основа сумње да је извршило кривично дело пореске утаје у износу од 9,5 милиона динара.
policija hapsenje
Фото: MUP Srbije, ilustracija

Осумњичено лице је у периоду од јануара 2017. до децембра 2018. године са пословних рачуна привредног друштва новац уплаћивало на своје приватне рачуне, као и на рачуне својих радника и паушалних радњи чијим пословањем је управљало.

Запослени су затим, тај новац подизали и враћали, саопштила је Пореска управа.

За лица која нису запослена у наведеном привредном друштву вршена су плаћања и друге погодности у укупној вредности од 21.320.967 динара, без обрачуна и плаћања пореза и доприноса по одбитку у износу од 5.633.049 динара.

У пословним књигама привредног друштва, како се додаје у саопштењу, није евидентиран целокупан приход остварен пружањем услуга и коришћени су недокументовани трошкови, као и трошкови који нису настали у сврху обављања пословне делатности.

На тај начин умањена је пореска основица и избегнут обрачун и плаћање пореза на добит правних лица за 2017. и 2018. годину у износу од 3.831.445 динара.

Одговорно лице ће уз кривичну пријаву бити спроведено Основном јавном тужилаштву у Крагујевцу, где ће бити и саслушано.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести