Инспектор полиције, упркос десетак рана, грчевито се борио с нападачем

Инспектор криминалистичке полиције у Новом Саду У. Н. (33), који је задобио тешке телесне повреде, када га је у среду у новосадском насељу Салајка, напао Д. С. (43) налази се у Клиничком центру Војводине и стабилног је стања.
д
Фото: Dnevnik.rs

Према незваничним информацијама до којих је дошао “Дневник”, полицијски инспектор је задобио десетак рана оштрим предметом у пределу ногу и руку и након операције се опоравља у болници.

Подсетимо, пвређени полицијски службеник је у среду, нешто након 14 часова у Улици Саве Ђисалова, наишао на Д. С. у тренутку када је овај покушао да украде аутомобил који је ту био паркиран. Инспектор, иако ван дужности, легитимисао је осумљиченог и почео да га претреса, да би у једном тренутку Д. С. извадио нож и избо У. Н. по ногама и рукама, наневши му тешке повреде.

Инспектор је, према речима житеља који живе у улици у којој се десио немили догађај, задобио ране по нози и руци, а највероватније, приликом борбе и пада на земљу, ишчашио је и десну руку.

Нападач је, како се претпоставља, наставио са нападима на У. Н. и након што је овај по­вређен и окрвављен пао на тротоар.

Један од очевидаца каже да се инспектор грчевито борио и по­кушавао да савлада помахниталог нападача, да би се, у једном тренутку, нападач окренуо, ушао у кола и побегао. Убрзо је туда колима наишао један Новосађанин који је одмах притекао у помоћ по­вређеном инспектору.

- Одмах сам изашао из кола и притекао у помоћ човеку који је у локви крви лежао на земљи и позвао Хитну помоћ. Он је имао ране, вероватно од ноже, по бутинама, а мислим и да му је рука била сломљена. Из једне куће изашао старији мушкарац, ту је била и једна жена која је донела пешкире да повређеном стави на ране, а убрзо је стигла и екипа Хитне помоћи - рекао је репортеру “Дневника” Новосађанин који је притекао у помоћ повређеном полицијском службенику.

Фото: Dnevnik.rs

Хитна помоћ је добила дојаву око 14.30 и при­ликом долска екипа на лице места затечен је мушкарац са вишеструким повредама, наизглед тежим, и он је у свесном стању превезен у Ургентни центар на реанимацију.

Након што је побегао с лица места, Д. С. у Партизанској улици, бли­зу раскрснице са Сентандрејским путем, ве­ро­ватно при великој брзини и полицијској потери, слетео с пута, напустио

аутомобил и, најверо­ватније пешке побегао неколико стотина метара даље, до куће у Улици Ђорђа Зличића број 33 у којој станује његова мајка у којој се сакрио.

Ту  је и ухапшен, само пар сати након што је напао инспектора новосадске полиције, иако је, према незваничним сазнањима до којих је дошао “Дневник” покушао да побегне, наводно, преко мердевина и крова, али су га у тој намери спречили полицајци. Наиме, јаке полицијске снаге, бројни инспектори, припадници интервентне јединице и Жандармерије, блокирале су Улицу Ђођа Зличића на Салајци и брзом и ефикасном интервенцијом припадника МУП-а нападач је ухапшен.

На руке су му стављене ли­сице, а код њега је пронађен и нож којим је повредио инспектор криминалистичке полиције. Д. С. се терети за кривично дело тешко убиство у покушају.

Како се наш новинар уверио на лицу, мердевине су и даље стајале прислоњене у дворишту куће у Улици ђорђа Зличића 33, уз помоћ којих је Д. С. планирао да побегне.


И даље видљиви трагови крви на месту напада

У Улици Саве Ђисалова, између бројева 2 и 4, на месту где се догодио напад на полицијског испектора још су били видљиви трагови крви.

Новосађани који ту живе, а с којима смо разговарали, рекли су нам да је полиција веома брзо стигла, као и Хитна помоћ.

- Ево, још се виде трагови крви, ту је полицајац лежао. било је пуно крви, добро је да је човек преживео. Страшно је то да вас у по бела дана неко нападне. Још полицајца... Тако је могао било кога од нас који ту живимо да нападне - коментаришу Новосађани који ту живе и додају да нико није могао ни из куће, ни у кућу до увече, односно, док није увиђај завршен.


Фото: Dnevnik.rs

Према речима комшија, ухап­шени је познат је по проблема­тичном понашању.

- Има он подебео досије, често је робијо, углавном због крађе, мада се прича и да је осуђиван и због силовања. Крао је и по иностранству - каже један од наших саговорника који живи у том делу Новог Сада.

Према незваничним подацима, ухапшени Д. С., иза себе има преко 30 кривичних пријава, и то углавном за тешке крађе и чак седам пута је осуђиван за то кривично дело. У Чешкој је, пре 18 година, био осуђен на три године затвора због крађе, због чега је добио забрану уласка на 10 година.

Салајчани кажу, да ухапшени Д. С. потиче из проблематичне породице која има проблема са законом и наркотицима и додају да је Д. С. стари зналац полиције као и његов отац, који је раније довођен у везу са дрогом, а приписавана му је и веза са “земунским кланом”.

Текст и фото: Д. Николић

EUR/RSD 117.5673
Најновије вести