Истрага против осумњиченог за пљачку златаре „Малиша“

Виши јавни тужилац у Зрењанину је донео наредбу о спровођењу истраге против Н. С. из околине Зрењанина, због сумње да је починио разбојништво.
zlatara-malisa
Фото: приватна архива

Њему се ставља на терет да је 7. фебруара, око 16.15 часова, дошао до златаре ''Малиша'', у Савезничкој улици. Тамо је од раднице И. Д. затражио да купи накит издавањем чека.

Након што је продавачица уочила да је чек неважећи, рекла је осумњиченом да одбија да га прими. Он је, затим, сузавцем у спреју испрскао продавачицу по лицу и очима. Затим ју је уз употребу физичке снаге приморао да легне на под, обраћајући јој се речима: ''Лези доле, буди мирна и неће ти бити ништа. Дај паре, где су паре''.

Након тога је она показала окривљеном да се новац налази у продајном пулту, одакле је одузео више новчаница, као и три тацне на којима се налазио златни накит – огрлице и ланчићи и више ручних сатова. Окривљени је узео робу у вредности од 2,1 милиона динара, а затим је напустио златару, те се аутомобилом, који је претходно изнајмио, одвезао до Београда где се пријавио у једном хотелу. Тамо су га открили полицијски службеници и ухапсили су га истог дана.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5723
Најновије вести