Италија: Србин затвореник побегао током посете породици

БЕОГРАД: Италијанска полиција интезивно трага за Србином Радетом Николићем (38), који служи казну у затвору у граду Фрозиноне, а у суботу је побегао током посете породици, иако је био у пратњи полиције.
1
Фото: Tanjug

Према писању италијанских медија, Србин је током викенда добио дозволу од управе да изађе на неколико сати из затвора како би посетио своју породицу, јер му је, наводно, син тешко болестан, и у пратњи седморице полицајаца кренуо ка кући.

Како преносе београдски медији, у једном тренутку малишану је наводно позлило, а осумњичени је искористио гужву, затражио да оде у купатило и тада побегао кроз прозор, а полиција је убрзо схватила шта се дешава и дала се у потрагу за бегунцем.

Претпоставља се да је осумњичени дуже време планирао бекство из затвора и то у сарадњи са породицом, а сумња се да дете уопште није било болесно, већ је симулирало прехладу како би оцу помогло да добије дозволу да изађе из затвора, а потом и побегне.

Полиција је убрзо алармирала цело ово подручје и затворила све излазе из овог места, а оббјављен је и апел мештанима да је у току потрага за мушкарцем средњих година, високим око 1,78 метара, који има смеђе очи и косу.

Наведено је да је у питању опасна особа, а грађани су замољени да, уколико га виде, одмах позову полицију.

За сада није познато због чега је Србин био у затвору.

EUR/RSD 117.5836
Најновије вести