Јовановићу за отмицу и силовање прети доживотни затвор

НИШ: Нинослав Јовановић, познатији као Малчански берберин саслушан је данас у Вишем јавном тужилаштву у Нишу поводом сумњи да је отео и силовао малу Монику Каримановић (12), након чега је тужилаштво предложило суду да му одреди притвор, а суд је тај предлог усвојио.
malcanski berberin, Privatna arhiva
Фото: Приватна архива

Портпарол тог тужилаштва Борислав Радоњић прецизирао је за Танјуг да је притвор предложен због опасности од бекства, околности које указују да ће поновити кривично дело, као и због узнемирења јавности, које може угрозити несметано вођење кривицног поступка.

Портпарол суда Ана Гајић рекла је Танјугу да је судија за претходни поступак усвојио предлог тужилаштва и Јовановићу одредио притвор до 30 дана.

Тужилаштво ће истрагу против окривљеног спроводити у правцу кривичих дела отмица и силовање, за које је запрећена казна затвора од најмање 10 година или казна доживотног затвора, навео је Радоњић.

Јовановић је ухапшен у недељу, 5. јануара, на гробљу у родном селу Малча.

Полицијска потрага њим трајала је 17 дана, од 20. децембра, када је у селу Суви пресрео девојчицу на путу до школе и отео је.

Она је у међувремену пронађена, након 10 дана потраге у селу Јасеновик и једној викендици.

Јовановић је иначе пуштен је из притвора у марту ове године, када му је изречена првостепена пресуда којом га је Виши суд у Београду осудио је на пет месеци затвора због полног узнемиравања малолетнице путем Фејсбука.

Јовановић је након изрицања поменуте пресуде 18. марта пуштен на слободу, пошто му је притвор урачунат у затворску казну, а у притвору је провео више од пет месеци.

Пре тога је у два наврата био осуђиван за силовање на 10 и 12 и по година затвора, које је издржао.

Иначе, Моника Каримановић коју је 10 дана држао заточену након отмице, пронађена је 29. децембра у селу Јасеновик у великој полицијској потрази.

Девојчица је била ошишана са модрицама по телу и смештена у Клинички центар у Нишу ради опоравка.

 

 

EUR/RSD 117.5492
Најновије вести