КиМ:Ухапшено 10 службеника општина због нелегалне градње

ПРИШТИНА: Десет особа ухапшено је данас због нелегалне градње у Пећи, Клину, Истоку и Дечану, од којих су четворо директори Дирекције за урбанизам у овом општинама, јавља приштинска Коха диторе.
hapsenje
Фото: МУП
Како преноси Косев, по налогу судије за претходни поступак, извршене су акције у овим општинама како би се пронашли докази за извршење кривицног дела злоупотреба положаја или службеног овлашћења против општинских званичника, а у вези са градњом без дозволе.
Тужитељка у Одељењу за тешка кривична дела у Пећи, Љумтурие Вучетај, потврдила је на конференицији за медије да је приведено 10 службеника и додала да је у току прикупљање доказа због сумње да су прекорачили своје надлежности и злоупотребили дужност.
Вучетај је рекла да је постојао и сукоб интереса.
Градоначелник Пећи Газменд Мухаџери тврди да су ухапшени службеници те општине, који се терете за злоупотребу службеног положаја, невини, наводи Репортери.
Он је, како преноси Косово онлајн, позвао правосудне органе да пусте двоје ухапшених који, како наводи, имају хроничне болести, и да се поступак настави у редовној процедури.
EUR/RSD 117.5784
Најновије вести