Косовски тужилац: Није проширена истрага о убиству Ивановића

Косовски тужилац Суља Хоџа реаговао је у кратком року на наводе приштинских медија да је проширена истрага о убиству Оливера Ивановића и демантовао и ту тврдњу, као и тврдњу да су то учинили на основу извештаја неке стране службе.
oliver ivanovic
Фото: Tanjug (Dejan Simićević)

Хоџа је у изјави за Инсајдер демантовао наводе појединих медија да је Специјално тужилаштво Косова донело одлуку о проширењу истраге убиства лидера Граданске иницијативе СДП Оливера Ивановића на основу извештаја једне стране службе.

Он је, међутим, потврдио да је тужилаштво добило одређене информације, али не од неке службе, како су пренели медији, већ од портала Арбресх.инфо.

„Тачно је да смо добили информације, радим са истраживачима на провери. Тужилаштво још није донело одлуку о проширењу истраге, јер за сада немамо довољно доказа“, рекао је Хоџа за Инсајдер.

РТК на албанском језику је данас пренео да је косовско Специјално тужилаштво проширило истрагу о убиству Ивановића после информација које су, наводно, добијене од једне стране обавештајне агенције.

Како је пренела та ТВ, Хоџа је рекао да су од те агенције добијени извештај и слике које ће бити део предмета истраге убиства Ивановића.

У извештају који је добијен од arbresh.info тврди се да је група која је убила Ивановића састојала од пет особа и да су оне, како се наводи, "доведене у везу са Вождовачким кланом и ангажоване су од српске тајне службе", наводи се у тексту РТК.

EUR/RSD 117.4849
Најновије вести