Кривична пријава против Јована Теодосића за покушај силовања

ВАЉЕВО: Због сумње да је извршио покушај кривичног дела силовање, данас је Вишем јавном тужилаштву у Ваљеву поднета кривична пријава против директора хотела "Црни врх" Јована Теодосића (36), иначе рођеног брата познатог кошаркаша Милоша Теодосића, речено је Танјугу у том тужилаштву.
a
Фото: Youtube Printscreen

Кривичну пријаву против њега поднела је бивша радница тог хотела И.Р. (43), која тврди да ју је Јован Теодосић напаствовао 4. децембра 2019. године у њеној спаваћој соби, током пробног рада, пред отварање хотела.

У тужилаштву за Танјуг кажу да ће оштећеној бити додељен статус посебно осетљвог сведока, као и да ће тужилаштво наложити све радње предвиђене законом, ради прикупљања информација и обавештења ради утврђивања има ли елемената кривичног дела.

Оштећена И.Р. данас је кривичну пријаву поднела у присуству својих пуномоћника, адвоката Драгослава Љубичановића и Јоване Турковић.

У кривичној пријави, поред осталог се наводи да је Јован Теодосић око 2 сата после поноћи 4. децембра 2019. године у хотелу "Црни врх" на Дивчибарима у соби у којој је оштећена у то време, током пробног рада хотела живела, покушао да је обљуби употебом силе и претње да ће угрозити њен телесни интегритет.

Након тога покушаја, он је оштећеној рекао да ће то чинити сваке ноћи, а она је, услед преживљеног догађаја претрпела психичку и физичку трауму.

Због тога, како се наводи у пријави није смела одмах да иступи и поднесе кривичну пријаву против осумњиченог, који се према њој и према другим запосленима понаша као "силеџија".

Јован Теодосић је власник и директор привредног друштва Спорт Агент ДОО Београд, у склопу којег послује хотел „Црни врх“ на Дивчибарама, а у ком је И.Р. радила као запослена у рачуноводству.

Хотел је отворен 22. децембра 2019. године, а у периоду пред отварање, запослени су имали радну обавезу да бораве и живе у хотелу.

Иначе статус посебно осетљивог сведока додељује се сведоцима или жртвама кривичних дела за које постоји потреба због посебних околности које у сваком конктретном случају цени надлежни орган, у зависности од фазе поступка, тужилаштво или суд.

У овим случајевима жртве могу да добију пуномоћника о трошку државе, могу исказ да не дају пред окривљеним и његовим браниоцем, већ из своје куће, или у посебним просторијама тужилаштва или суда, или путем видео-линка.

Могу да буду испитани и уз подршку стручњака попут психолога, социјалних радника...

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести