Лалић и Миљковић на суђењу наставили са међусобним претњама и вређањем

БЕОГРАД: Окривљени-сарадник Срђан Лалић и оптужени Марко Миљковић данас су наставили да се међусобно вређају и прете током испитивања Лалића на суђењу организованој криминалној групи Вељка Беливука и Миљковића у Специјалном суду у Београду.
Владимир Шпорчић (СТФ)
Фото: Владимир Шпорчић (СТФ)

Због тога су Миљковићево постављање питања Лалићу у више наврата прекидали адвокати одбране и председница судског већа.

У једном тренутку Лалић је Миљковићу рекао “ти ниси битан, ја сам битан”, на шта му је Миљковић одговорио “ти си мали миш и ти си показао ко си”.

Миљковић је Лалићу рекао “висиш на концу”, на шта су реаговали адвокати, јер су то протумачили као претњу Лалићу.

Лалић је одговарајући Миљковићу на питања, између осталог испричао да су Милета Радуловића званог Капетан, након отмице 10.октобра, припадници “кавачког клана” држали живог на различитим локацијама још два, два и по месеца.

Лалић је у току свог сведочења испричао да су Миљковић и Беливук током боравка у Црној Гори убили Адиса Спахића и Дамира Хоџића, док су Радуловића отели и преко његовог криптованог телефона намамили Лазара Вућевића у кућу у Ритопеку, где је и убијен.

Окривљени-сарадник је прецизирао да је видео слике на којима су Миљковић и Радуловић загрљени, као и да је од Миљковића сазнао да је Радуловић задављен каблом, додајући да је тада Миљковић рекао “оде Миле, штета”.

Миљковић је Лалића испитивао и о детаљима убиства Вукићевића и Здравка Радојевића, за чија убиства се ова група терети оптужницом.

 Лалић је тврдио да је Миљковић остао дужан за Радојевићево убиство припадницима клана који су учествовали у том злочину, јер је, како је казао, обећао да ће им поделити све Радојевићеве аутомобиле и некретнине. 

Миљковић је испитивао Лалића и о планирању убиства Вељка Бановића, који је према наводима из медија близак сарадник Луке Бојовића.

Судија је одредила паузу након које ће Миљковић наставити да поставља Лалићу питања. 

EUR/RSD 117.1709
Најновије вести