Лалић: Миљковић се хвалио како је убијен Михајловић

БЕОГРАД: Окривљени-сарадник Срђан Лалић, одговарајући на питања оптуженог Марка Миљковића, рекао је како му се Миљковић хвалио начином на који је убијен Горан Михајловић.  
sud, freeimages
Фото: freeimages.com, ilustracija

Лалић је рекао да му се Миљковић хвалио како се Михајловић гушио, након што му је убризган цијанид шприцем у уста.

 Након повратка из иностранства, Лалићу је, како каже, Миљковић показао слику Михајловићевог угљенисаног тела. Миљковић га је даље испитивао о налозима на апликацији “Скај”, које је Лалић обезбеђивао припадницима групе, па је тако рекао да је он креирао Миљковићу налог под псудонимом “Леон” у Турској, додајући да је тај дан креирао и налог Радоју Звицеру.

Лалић је одговарао и на питања о “бункеру” у Ритопеку, наводећи да су на њу биле постављене металне плоче.    

Лалић је затим наставио да одговара на питања о убиству Љубомира Марковића Киће, којег је, према његовим речима, убио Љубомир Лаиновић.

Лалић: Лаиновић и Брашњовић ликвидирали Стаматовића и Дедовића

БЕОГРАД: Током данашњег суђења организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, окривљени-сарадник Срђан Лалић је открио да су Миленко Брашњовић и Љубомир Лаиновић убили Стевана Стаматовића и Игора Дедовића.

Лалић је прецизирао да у тренутку убиства Дедовић није имао никакву реакцију и да му је глава пала у тањир, док је Стаматовић скочио на пиштољ.

Окривљени-сарадник је рекао да је његов посао у Атини био да нађе и фотографише Стаматовића и Дедовића.  Казао је да је Брашњовић убио Дедовића, а Лаиновић Стаматовића. Лалић је поновио да је Љубомира Марковића Кићу убио Љубомир Лаиновић, а да су браћа Милош и Марко Будимир продали оружје којим је убијен. Миљковић је даље испитивао Лалића о његовом односу са Лаиновићем, а Лалић је рекао да је једном можда купио килограм марихуане од њега, али се не сећа да ли је купио или добио.  Лалић је навео да му је Миљковић забранио да купује од Лаиновића, јер, како претпоставља, већ је почео да му прави замку.

Лалић: Лаиновића су припадници "кавачког клана" убили на КиМ

БЕОГРАД: Окривљени-сарадник Срђан Лалић је, одговарајући данас на питања оптуженог Марка Миљковића, рекао да су Љубомира Лаиновића на Косову и Метохији убили припадници “кавачког клана”. Појаснио је да су Лаиновића "кавчани" сачекали на КиМ након што је он у Атини са Мирком Брашњевићем ликвидирао Игора Дедовића и Стевана Стаматовића у Атини.

Затим, како прецизира Лалић, њих двојицу су раздвојили, а Лаиновића су ту припадници клана претукли и убили, а са њега су скинули и сат марке “Ролекс” са посебном златним елементима, који је касније поклоњен Милошу Будимиру.

Лалић је рекао да је касније тај сат Миљковић отео од Будимира, наводећи да Миљковић никад никоме ништа није поклонио, па чак ни њему “Скај”.

Судија је одредила паузу у трајању од 30 минута након чега ће Лалић одговарати на питања о убиству Алана Кожара и Дамира Хаџића на Крфу.

EUR/RSD 117.1709
Најновије вести