Лалић: Нисам пријавио убиство Милошевића да Беливук и Миљковић не би ишли у затвор

БЕОГРАД: Окривљени-сарадник тужилаштва Срђан Лалић рекао је данас, у наставку суђења припадницима организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, да убиство Властимира Милошевића није пријавио да Миљковић и Беливук не би отишли у затвор.
sud, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

У наставку одговарања на питања оптуженог Миљковића у Специјалном суду, а на питање зашто тада није хтео а сада жели да Миљковић и Беливук кривично одговарају, Лалић је одговорио да је тада ситуација била другачија, као и да су многе ствари десиле у међувремену.

Нагласио је да му Миљковић никада није био пријатељ већ другар и сарадник. Одговарајући на питања у вези са убиством Милошевића које је у јавности познато као "убиство на шинама", Лалић је рекао да је са портала видео да се догодило убиство, и да је био "изненађен, разочаран и уплашен".

Лалић је пар дана пре убиства заједно са Миљковићем и Беливуком поставио на Милошевићев аутомобил ГПС уређај, као и кабл за надзор у близини његове зграде. Лалић је појаснио да му они тада нису рекли да ће Милошевић бити ликвидиран, због чега је, како сада тврди, био разочаран. Миљковић је често током испитивања вређао Лалића говорећи му да је неписмен, да не разуме питање и говорио "завршићу са том темом да ми се Лалић не нервира", док је окривљени-сарадник у једном тренутку рекао Миљковићу да је "смеће".

Даље је Миљковић испитивао Лалића о "баштама", тј. лабораторијама за узгој марихуане, које је опремао Лалић као помоћ пријатељима у Бечу. Лалић је одговарајући на питања Миљковића објаснио да је кућу у Перасту, у Црној Гори добио као одштету за пропали посао, јер је полиција запленила килогам кокаина који је Лалић узео на задужење од Радоја Звицера и морао је да врати паре. Окривљени-сарадник је објаснио да је члан кавачког клана "Перуновић" узео дрогу и да је дрога завршила у полицији, због чега је он Лалићу као одштету дао кућу у Перасту.

Миљковић је питао Лалића како је знао да комуницира са Звицером преко апликације "Скај", Лалић одговорио да му је Звицер слао гласовне поруке и слике из болнице након покушаја његовог убиства у Украјини. Данашње испитивање је завршено, а следе процесни предлози адвоката одбране.

EUR/RSD 117.2781
Најновије вести