Лалић рекао да је Будимиру спасао живот

БЕОГРАД:Окривљени-сарадник Срђан Лалић данас је у Специјалном суду одговарајући на питања оптужених у процесу против организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића рекао да је Милошу Будимиру спасао живот када је Лазар Вукићевић испред куће у Ритопеку пуцао на Будимира.
sud, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

Он је оптуженом Будимиру рекао да му је спасио живот и да Будимир не би сада био ту да није било њега. "Да ли осећаш бар мало захвалности, ти мени Милоше дугујеш живот, да ли си ми ти нешто купио због тога", упитао је Лалић на шта је Будимир рекао "какав си ти материјалиста".

На почетку излагања Будимир је скренуо пажњу судији да је Лалић њега вређао током претходног суђења, те је предложио да се казни ако настави. Лалић је поновио да ће остали окривљени-сарадници више причати о Луки Перенцевићу, који је убијен прошле године у мају на Бањици. Будимир је испитивао Лалића и о праћењу и фотографисању Вељка Бановића званог Вотка, блиског сарадника Луке Бојовића, те је Лалић рекао да је видео фотографије његове куће у Горњем Милановцу, као и фотографије њега на тераси како пуши и његов аутомобил. Лалић је навео и да је супруга Милоша Будимира закопала новац на плацу код Будимировог оца, док је оптужени Будимир то негирао и тврдио да је Лалић закопао свој новац на том плацу.

Окривљени-сведок је истакао и да је Будимирова жена возила новији аутомобил марке "БМВ 5" без дана радног стажа. Будимир је постављао Лалићу питања о његовом стану и локалу на Дедињу, алудирајући да су те некретнине купљење од новца које је стекао криминалним радњама.

Лалић признао да је платио убиство Павла Ђурића

БЕОГРАД: Окривљени-сарадник Срђан Лалић је данас одговарајући на питања оптуженог Милоша Будимира рекао да је платио неком да Павла Ђурића избоде у јутарњим часовима крајем 2020.

Лалић је рекао да га је Марко Миљковић "притискао" да му се одужи за помоћ код "убиства на шинама" тиме што ће да убије Ђурића, а што је, тврди, он одбио.

Будимир је у питањима алудирао да су се Лалић и Ђурић сукобили око трговине дрогом у Европи. Такође, Будимир је питао Лалића зашто је наложио убиство Ђурића, на шта је Лалић рекао "не бих тако формулисао", а Будимир је променио питањт уместо наложио рекао "платио", на шта је Лалић одговорио потврдно.

"И теби сам спасио живот па ми се ниси још одужио и још си ме покрао за пола килограма кокаина", рекао је Лалић Будимиру коментаришући да је тиме показао како је добар човек. Лалић је Будимира исправио граматички, након чега је Будимир рекао "ја немам два факултета", те је у неком тренутку Лалић Будимиру поручио: "Ти би на факултет, а још ни средњу школу ниси завршио". Лалић је рекао и да га је Миљковић притискао да вози блиндирано возило, јер је група била обавештена да је Лалић на мети Вељка Бановића званог Вотка.

Будмир је Лалића испитивао и о убиству Љубомира Марковића Киће, на шта је Лалић рекао да није директно учествовао у његовом убиству, већ је само уступио своју Шкоду како би припадници групе отишли на састанак са адвокатом Дејаном Лазаревићем. Након састанка су се припадници, међу којима је био и Милош Будимир, вратили и тада је Миљковић рекао Лалићу да су убили Марковића, прецизирао је Лалић.

Лалић је раније током изношења одбране рекао да је Марковића убио Љубомир Лаиновић, којег су касније на Косову убили припадници кавачког клана. Судија је одредила паузу од 30 минута након чега ће Милош Будимир наставити са испитивањем Лалића.

EUR/RSD 117.2781
Најновије вести