Лазаревићу одложено суђење због изостанка сведока Јерковића

Војвођански бизнисмен Миле Јерковић, крунски сведок у процесу против бившег функционера Бранка Лазаревића и још троје окривљених за наводно „одавање службене тајне“ пре деценије, ни данас није дошао да сведочи јер се и даље налази на лечењу у Америци, о чему је и обавестио Специјални суд. 
lazarevic/Tanjug
Фото: Tanjug

Рочиште је одложио, а следеће на којем се такође  планира сведочење Јерковића, заказано за 28. мај.

Ово је треће рочиште по реду које  је одложено због Јерковићеве болести, а суду је у међувремену достављена и медицинска документација о његовом лечењу у Америци. Сведочењем Јерковића се, иначе, исцрпљују предвиђени докази оптужбе и након тога се очекује извођење доказа одбране. 

Тужилаштво је раније предложило да се прочита Јерковићев исказ из истраге, али одбрана јединствено инсистира да он непосредно сведочи. 

Бранко Лазаревић је осумњичен да је у току 2008. и 2009. године, док је био шеф кабинета тадашњег министра полиције „одао да се прислушкују телефони особа из окружења Дарка Шарића“, а да су га на то „подстрекли“ терете се адвокат Радован Штрбац и бизнисмен Родољуб  Радуловић, док се за „неовлашћено преношење поверљивих података“ Лазаревићу суди Борису Гари, бившем руководиоцу Службе за специјалне истражне методе.

Специјално тужилаштво сумњичи Лазаревића и Гару за кривично дело „одавање службене тајне“. Адвокат Радован Штрбац, у то време правни заступник Дарка Шарића у различитим поступцима пред правосудним и другим државним органима, као и легалним пословима које је Шарић имао у Србији низ година, осумњичен је за подстрекавање на одавање службене тајне. Иста оптужба терети и бизнисмена Родољуба Радуловића који у бекству и суди му се у одсуству.

Сви окривљени су негирали оптужбе као „апсолутно неистините“.  

Ј. Ј.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести