МАЈКА ДЕЧАКА УБИЦЕ ИЗ РИБНИКАРА ОДБИЈА КРИВИЦУ Родитељи излазили револтирани, адвокати се расправљали: Мучна атмосфера у судници

Суђење родитељима дечака убице који је 3. маја прошле године у Основној школи Владислав Рибникар за данас је завршено.
e
Фото: Youtube Printscreen

Мајка дечака убице, како је Курир писао, на почетку изношења своје одбране негирала је кривицу. Њој се иначе оптужницом Вишег јавног тужилаштва у Београду ставља на терет недозвољено држање оружја и муниције, пошто је на једној чаури у учионици историје у којој је њен син испалио највише хитаца, пронађен њен ДНК траг.

- Мајка дечака убице данас је изнела своју одбрану у којој је рекла да сматра да она није крива. Одбила је да одговара на питања тужилаца као и адвоката, односно заступника породица жртава, већ је пристала да одговори само на оно што имају да је питају њени браниоци и чланови породица убијених и рањених - каже извор Курира.

Дечак убица и његови родитељи

Наставак суђења, када би требало да се настави са испитивањем мајке, заказан је за 21. мај.

Њеном данашњем излагању, у судници је присуствовао и део родитеља убијене деце, док је неколико њих судницу напустило јер "нису могли да слушају неискрене изјаве жаљења".

Они који су имали снаге да остану да прате, из суднице су изашли узрујани. Адвокатица Зора Добричанин Никодиновић, која је заступник породица, рекла је по завршетку данашњег суђења да је атмосфера била тешка и ужасна за све оштећене.

Фото: Youtube prinscreen kanal Jutarnji list

Зора Добричанин даје изјаву након суђења

- Благо свима који нису у судници јер је атмосфера мучна и тешка. У току је изношење одбране окривљене, што ће се наставити и на наредном рочишту. Тешко кад са једне стране имате породицу дечака који је одговоран за убиства, а са друге родитеље убијене, рањене деце, сестру Драгана Влаховића који траже одговоре на питања, а не добијају их - рекла је адвокатица након суђења.

Окривљена мајка изашла је последња са адвокатицом и са наочарима на очима само ужурбано отишла.

Како је Курир писао, на претходним суђењима и отац дечака је негирао кривицу тврдећи да сматра да "не треба да робија за нешто што није учинио".

- Осим тешке атмосфере у судници, данашње суђење обележила је и драматична и бурна расправа адвоката који бране родитеље дечака убице и тужилаца који заступају оптужницу. После изношења одбране мајке дечака убице, адвокати су јој постављали питања али су двојица тужилаца протествовала због тога што јој кроз питања сугеришу да да је одговоре другачије од онога што је рекла у одбрани, а односи се на део њене одбране о вежбању гађања дечака у стрељани у коју га је отац водио - објаснио је саговорник Курира.

Курир

 
EUR/RSD 117.1154
Најновије вести