Макроима за "елитну проституцију" затворске и новчане казне

БЕОГРАД: Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на затворске и новчане казне 14 припадника организоване криминалне групе која се бавила организовањем такозване елитне проституције у Београду.
sud presuda
Фото: www.freeimages.com

Потврђеном пресудом Специјалног суда у Београду из јула прошле године Дарко Тодоровић и Саша Глишић осуђени су као организатори групе на три односно две године и четири месеца затвора и новчане казне од 250.000 и 200.000 динара.

Милош Танасковић је осуђен на 18 месеци затвора и 100.000 динара.

Апелациони суд је, међутим, условне осуде преиначио у затворске од по 10 месеци затвора Сташи Момчиловић, Јелени Момчиловић и Драгани Пејић и изрекао им и новчане казне од по 40.000 динара.

Радомиру Вујовићу изречена је условна осуда од седам месеци затвора с роком провере од три године и новчана казна од 40.000 динара, док је Маји Ивановић потврђена условна казна од осам месеци затвора с роком провере од три године и 30.000 динара новчане казне.

Немањи Радојкићу и Зорану Јолићу су потврђене казне од по 10 месеци кућног затвора уз електронски надзор и новчане казне од по 60.000,оо динара.

Годину дана кућног затвора и 80.000 динара потврђено је Срђану Голубовићу, а Немањи Стојићу осам месеци кућног затвора и 50.000 динара.

Даниел Карл је осуђен на осам месеци кућног затвора и 40.000 динара, месец дана мање и исту новчану казну добио је Радомир Вујовић, док је Марко Жарковић осуђен на шест месеци кућног затвора.

Само је полицајцу Горану Станковићу оптуженом за злоупотребу службеног положаја укинута првостепена пресуда којом је био осуђен на осам месеци кућног затвора и наложено је да му се суђење понови.

Пресудом Апелационог суда, која је данас објављена, од окривљених су одузети предмети који су употребљени за извршење кривичног дела и то УСБ меморија, екстерни харддискови, мобилни телефони, меморијске картице, лаптопови и други.

Окривљени су обавезани и да на име имовинске користи коју су прибавили извршењем кривичног дела плате суду одређене новчане износе.

Дарко Тодоровиће и Саша Глишић обавезани су да плате по 5.932,50 евра и 375 америчких долара у динарској противвредности и 63.650 динара, Милош Танасковић 1.500 евра у динарској противвредности, а остали окривљени од 100 до 450 евра такође у динарској проптивврености.

Ова група је према пресуди од средине марта до новембра 2019. године на подручју Београда, али и других градова у Србији, у изнајмљеним становима организовала пружање сексуалних услуга за већи број клијената.

У престоници је био највећи број станова и то на Новом Београду, а имали су изнајмљене станове и на Дорћолу и Врачару.

Група је проналазила женске особе и подстицала их на пружање сексуалних услуга, стављајући им у изглед зараду од половине уговореног износа за пружање сексуалних услуга. Жене које су се бавиле проституцијом радиле су под псеудонимома.

Такозване “секретарице“, су мале задатак да ступе у контакт са корисницима сексуалних услуга тзв. „клијентима“ и координишу предају жена које прушају сексуалне услуге - проституцију.

Сексуалне услуге су претходно оглашавали путем интернет сајтова, а зарада је зависила од броја пружених сексуалних услуга, наводи се поред осталог у пресуди.

Полицијском службенику станице Раковица Станковићу поновиће се суђење поводом оптужби да је на захтев Тодоровића, коришћењем своје шифре за приступ рачунарском систему у коме се чувају службене евиденције МУП-а вршио провере за путничка возила и идентитете њихових власника, а та возила појављивала су се на местима где су се пружале услуге проституције.

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести