Малолетник се брани са слободе за смртоносну вожњу код Жабља

НОВИ САД: Малолетнику (16) из Жабља, осумњиченом да је, возећи без дозволе и нерегистрованим аутомобилом, изазвао тешку саобраћајну несрећу у којој је погинуо Горан Топић (34) из Жабља, а пет особа повређено, после саслушања у новосадском Вишем тужилаштву за малолетнике, како „Дневник” незванично сазнаје, није одређен притвор.
Policija Foto pixabay.com
Фото: pixabay.com

Кривична пријава која иде у редовном поступку терети га за тешко дело против безбедности у саобраћају.

По речима житеља Жабља, шеснаестогодишњак је саобраћајну несрећу изазвао „опелом”, који је у власништву његове породице. Он је, без знања родитеља, узео кључева кола и сео за волан, иако нема положен возачки испит.

Несрећа се догодила у понедељак око 16.30 часова, када је шеснаестогодишњак, управљајући возилом из правца Чуруга, изазвао саобраћајну несрећу у којој је пет особа повређено.

Нажалост, Горан Топић је, дан након саобраћајне несреће, подлегао повредама у Клиничком центру Војводине у Новом Саду.

По речима очевидаца, малолетник је, возећи ауто неприлагођеном брзином у једном тренутку прешао у супротну коловозну траку и ударио у „рено”, а овај затим у „фијат браво”.

– Било је страшно, делови аутомобила били су расути на све стране – каже један житељ Жабља, и додаје да је чуо да је малолетник поломио руку у несрећи. – Сви који су наишли, стали су да помогну. Убрзо је дошла и Хитна помоћ и повређене превезла у Клинички центар Војводине.

Мештани Жабља, одакле је био страдали Топић, кажу да не могу да верују да је малолетни возач прошао само с поломљеном руком, а људи из другог аутомобила су изломљени. Кажу да је било језиво.

– Велика трагедија! Погинуо је диван човек из јако добре и честите породице. Две породице су завијене у црно. То дете је, не размишљајући, упропастило живот и себи и својој породици – каже једна мештанка, и додаје да су мајка малолетника и супруга страдалог радиле заједно у једној продавници.

Страдали Горан Топић сахрањен је јуче на гробљу у Жабљу.

Д. Николић

Samo
27.10.2019 • 09:44
Ja
Samo Ja
27.10.2019 • 09:45
Strasno.... Tako je to kad roditelji daju deci volan u ruke! Tatini i mamii sinovi! Strasno!!!
Jazavac
01.11.2019 • 00:36
Jel umeš ti da čitaš lepo piše da je uzeo bez znanja roditelja nisu mu dali...
EUR/RSD 117.3739
Најновије вести