Марку Рошићу продужен притвор за још два месеца

ПРИШТИНА: Одељење Специјалног суда у Приштини продужило је данас притвор за још два месеца Марку Рошићу из Северне Митровице, који се сумњичи за умешаност у убиство лидера Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Оливера Ивановића, потврдио је адвокат Махмут Хаљими. 
zatvor, tanjug
Фото: Tanjug/O.Toskić, arhiva

Бранилац Рошића је рекао да ће на то решење уложити жалбу, али да поучен ранијим искуством, не очекује да ће се одлука променити.

"Очекујем да у току дана добијем решење од суда мејлом и колико вечерас уложићу жалбу, али нисам велики оптимиста. Чудно је да суд није нашао за сходно да одговори на приговоре које смо уложили на оптужницу још крајем јануара", рекао је Хаљими за Косово онлајн.

Он је изразио забринутост за свог клијента и због тога што је у Притворском центру у Северној Митровици било заражених коронавирусом.

Хаљими је нагласио да од почетка појаве коронавируса нису могуће посете у затворима, па је једини вид комуникације коју породица и адвокати имају са ухапшенима путем телефона који им је доступан у тачно предвиђеном року.

Марко Рошић је, заједно са косовским полицајцем Недељком Спасојевићем, ухапшен 23. новембра 2018. године у Северној Митровици и налази са на оптужници са још петоро Срба, осумњиченим за умешаност у убиство лидера Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда“ Оливера Ивановића, подсећа Косово онлајн.

Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године испред просторија своје странке у Северној Митровици, а починиоци и налогодавци овог убиства још нису откривени и ухапшени.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести