Мерима Исаковић: Бранислав Лечић ме је силовао 1978.

БЕОГРАД: Некадашња глумица Мерима Исаковић оптужила је глумца Бранислава Лечића, који се суочава са оптужбом за силовање колегинице Данијеле Штајнфелд за силовање, да ју је сексуално напаствовао пре 43 године.
nasilje plakanje
Фото: pixabay.com

Исаковић је тврдњу да ју је Лечић силовао први пут јавно изнела у исповести за најновији "Недељник" , наводећи да се све догодило у јесен 1978, када јој је било 18 година.

Описала је да ју је Лечић угурао у стан и скинуо јој хаљину, упозорио је да не вришти, јер је нико неће чути и оборио је на под, преноси Блиц.

"Насилник који је замало успео да уништи мој живот, да угаси моју младост, да ме као тама прогута. ''Опраштам ти'', рекла сам му тада, пре четрдесет година. Опраштам, али не заборављам. Ти никада нећеш схватити бол који си ми нанео. Многоструки бол. Ако икада чујем да си икоме нанео сличну бол, свима ћу рећи шта се десило", навела је Исаковић.

Додала је да је своју реч одржала, а да изгледа да Бранислав Лечић није.

"Осећам моралну обавезу да поделим своје искуство у нади да ће моја исповест бити подршка и Данијели Штајнфелд и осталим жртвама сексуалног злостављања", истакла је Исаковић.

Мерима Исаковић (62), која је са 16 и по година уписала Академију и остварила више бриљантних улога, доживела је тешки саобраћајну несрећу када је имала само 21 годину и остала је непокретна.

Данас живи на Новом Зеланду, где ради као клинички психолог, али памти дешавања из Србије.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести