Милени Цветковић за три убода маказама 20 месеци затвора

Милена Цветковић (42) из Новог Сада осуђена је у новосадком Вишем суду на годину дана и осам месеци затвора због наношења тешких телесних повреда, с три убода маказама и ударцима свом бившем партнеру 2019. године у изнајмљеном стану Новом Саду.
Sud Novi Sad
Фото: С. Шушњевић/ Новосадска палата правде

Она је била првобитно окривљена за покушај убиства.

Председник већа судија Срђан Савић, при образлагању пресуде, навео је да је суд стао на становиште да она није посегнула претходно за ножем, како се тврдило у оптужници, али да је нанела три убода маказама у леђа Гаври К. и потом га је, док је лежао, ударала ногом, при чему је исказала упорност у извршењу дела и “дефинитивно претерала” имајући у виду нанете повреде.

Судија Савић је оценио да се не ради о нужној одбрани, на чему је инсистирала одбрана, зато што није реч о истовременом нападу.

Као олакашавајуће узете су околности да до сада није осуђивана, те да је оштећени дошао непозван код ње у стан, да је она изазвана његовим грубим понашањем, провоцирањем, вређањем и ударцима шамара и да је при извршења била смањено урачунљива, али не до битног степена.

Имајући у виду њено слабо имовиско стање, суд је ослободио плаћања трошкова поступка.

Иначе, за ово дело запрећена казна је од једне до осам година затвора.

Изјава окривљене Милене је у претходном претресу оставила утисак да је она нанела повреде Гаври у самоодбрани, док је он у свом исказу навео супротну верзију, односно да је он имао намеру да оде из њеног стана и док се обувао она је, заправо, њега напала. Додала је да је трпела малтретирања услед алкохолосаности човека с којим је некад живела.

Према наводима оптужнице, 21. марта 2019. године у Новом Саду, у Суботичкој улици, у стану у којем непријављено борави, окривљена је покушла да у ходнику лиши живота Гавру К, тако што је кухињским ножем, након краће расправе, замахнула према њему, али га је он успео избити из њене руке, при чему се и посекао о оштрицу, а што у образложењу пресуде није прихватио.

Након тога, узела је маказе из кухиње и оштећеном задала три убодне ране, због чега је он пао на под, а после тога га је више пута шутнула у пределу грудног коша. Затим га је полила водом и помогла му да устане и уз помоћ пријатеља га извела у двориште, а затим га гурнула преко капије, што је такође суд у образлагању пресуде ублажио. Том приликом, оштећени је задобио повреде опасне по живот, наводи се у оптужном акту који заступа заменик Вишег јавног тужиоца Ксенија Дајановић.

М. Вујачић

 

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести